KU-anmälningarna haglar över den nya regeringen

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil riksdagens webbtv

Liberalernas försvarspolitiska talesperson Allan Widman KU-anmäler försvarsminister Peter Hultqvist (S). Orsaken är att riksdagen, enligt Widman, inte har fått godkänna tilläggsbeställningar rörande ubåten A26.

Förfarande anser Widman strider mot praxis och tidigare tillkännagivanden som gjorts av riksdagen.

Anmälningen berör den tilläggsbeställning som under förra året gjordes till ett värde av 5,2 miljarder. Detta var en stärkning av de marina stridskrafterna. Liberalerna är inte i sak emot stärkning av försvarsförmågan, men enligt Liberalerna bör beställningar av detta slaget ses som en ”viktigare materielbeställning”. Vilket därför också omfattas av kravet på granskning och godkännande från riksdagen.

Widman vill att konstitutionsutskottet ska granska om Hultqvists agerande strider mot det arbetssätt som riksdagen tidigare har fastslagit.

Detta är ytterligare en av flera KU-anmälningar som på kort tid skickats in mot den nya regeringen under ledning av Magdalena Andersson (S). Även Sverigedemokraterna, Moderaterna och Miljöpartiet har lämnat i KU-anmälningar i närtid mot olika ministrar.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program