Kritikstorm på Twitter mot Svenska kyrkan

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Pixabay ©

På Twitter har Svenska kyrkan drabbats av en kritikstorm efter att ha lagt ut både bild och text på Twitter som hyllar transpersoner. Detta då de gör det bara dagar efter den skjutning där en transperson skjutit ihjäl tre barn och tre lärare på en kristen skola i USA.

I måndags inträffade en skolskjutning i Nashville i USA, där transpersonen Audrey Hale sköt ihjäl tre barn och tre lärare. Hale ska ha skrivit ett manifest enligt polisen i Nashville men de vägrar att delge vad som står i det, i vart fall fram till när FBI har analyserat innehållet, detta enligt New York Post.

Detta gör att många tror att det kan röra sig om ett hatbrott, där polisen vill dra ut på att delge vad som står i manifestet. Bland annat menar den amerikanska senatorn Josh Hawley i en intervju med Fox News att det rör sig om ett hatbrott mot kristna.

I Sverige valde samtidigt Svenska kyrkan att lägga ut en tweet för att hylla transpersoner och där de utmålar dem som ett utsatt grupp. Många har angripit detta och kallar det osmakligt, med tanke på skolskjutningen i Nashville. Samtidigt finns det de som säger sig inte förstå kritiken mot att lägga upp en sådan tweet bara dagar efter skolskjutningen, utfört av just en transperson där barn har mördats och hatbrott kan vara ett motiv. Bland annat har moderaternas riksdagsledamot Lars Beckman valt att ifrågasätta varför det riktas kritik mot tweeten.

Svenska kyrkan har under en lång anklagats för att antagit en kulturmarxistisk inriktning. Svenska kyrkan tar ofta ställning för den så kallade HBTQ-lobbyn, feminism och mycket annat som det övriga politiskt korrekta etablissemanget gör.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program