Kritikstorm mot Gardells demokratifientlighet

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Envato Elements ©

På sociala medier har den kontroversiella krönikören på Expressen, Jonas Gardell, drabbats av en kritikstorm efter sin krönika i Expressen som uppmanar till förbud mot koranbränningar. Han menar att bränningarna i sig är ett hot mot yttrandefriheten.

Gardell jämför koranbränningarna med statligt organiserade bokbål, han menar därför att när en enskild person eldar en bok så är det detsamma som ett organiserat statligt bokbål och därmed ett hot mot yttrandefriheten. Flera personer pekar ut det felaktiga i att jämföra en bokbränning som genomförs av en enskild individ med en stat som eldar flertalet böcker med syfte att stoppa böckerna.

Flera menar också att det är ytterst märkligt att Gardell försvarar den religiösa ideologin islam. Detta då många stater där islam är den dominerande religionen har lagar som förbjuder homosexualitet och i flera länder tillämpas även dödsstraff.

Gardell hade däremot inga invändningar efter de censuringrepp som drabbat flera gamla svenska böcker och filmer. Flera politiskt korrekta politruker på bland annat offentliga bibliotek ansåg att texterna i somliga böcker var stötande och undanhöll därför dessa för medborgarna, något som då ledde fram till anklagelser om censur från bibilioteken. Likaså har det uppmärksammats när SVT censurerade Pippi-filmerna där vissa ord samt uttryck strukits för att de inte ligger i linje med den politiskt korrekt agendan.

Mikael Yüksel som är partiordförande i partiet Nyans har tidigare krävt att Sverige måste böja sig och ge efter för bland annat utländska krav om att förbjuda koranbränningar, detta i en intervju med DN. Yüksel är en ytterst kontroversiell person som ofta drabbas av våldsam kritik på sociala medier från människor av olika bakgrunder. Hans islamistiska åsikter i olika sammanhang är det som upprör. Yüksel har tidigare sagt att det är helt okej för imamer att peka ut homosexualitet som olagligt, enligt ETC. Nu står Gardell och Yüksel på samma barrikader för att inskränka yttrandefriheten i Sverige.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program