Kriget en köttkvarn, enligt Ryssland: ”Maler ner fiendens styrkor”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Wikimedia/Zscout370

Den ukrainska militären förlorar mellan 600-1.000 soldater varje dag i kriget mot Ryssland, hävdas det nu från ryskt håll. Men de fortsätter ändå anfalla. Ukrainas ”västerländska” övervakare kräver nämligen att Ukraina attackerar oavsett hur många som dör, sade den ryske befälhavaren Sergey Surovikin till journalister igår, enligt Tass.

Ryssland kommer ta den tid det tar att vinna kriget i Ukraina, enligt armégeneralen Sergey Surovikin, som nu leder de ryska trupperna i konflikten.

Ryssland använder nämligen inte samma strategi som Ukraina.

– Vi har en annan strategi. Vi skonar varje soldat och maler ständigt ner den framryckande fienden, säger han.

Enligt Surovikin är det västerlänningar som egentligen drar i trådarna i Kiev, och de kräver att den ukrainska militären marscherar fram oavsett hur många som kommer stupa.

Just nu väntas ett stort slag i Cherson i sydöstra Ukraina, där Ryssland evakuerar 10.000-tals ur civilbefolkningen.

Armégeneralen beskriver situationen i konflikten som ”spänd”.

Hur Ryssland kommer hantera händelseutvecklingen i Cherson, där Ukraina alltså väntas gå till massivt angrepp, kommer enligt generalen bero på ”den militära taktiska situationen” och han utesluter inte att ”olustiga beslut kommer fattas”.´

Vidare förklarar Sergey Surovikin att den hypersoniska aero-ballistiska missilen Kinzhal, alltså när den avfyras från ett stridsplan, visat sig vara en stor framgång i kriget. Den är nämligen, enligt honom, kapabel att bryta igenom samtliga luftvärnssystem.

Den ukrainska militären håller just nu på att flytta fram alla tillgängliga reserver till frontlinjen i Cherson, skriver Tass. Detta eftersom Nato ”kräver det”, påstås det.

Surovikin beskriver dessa reserver som territoriella försvarsstyrkor som inte genomgått fullständig utbildning. Den ukrainska ledningen dömer dem till förintelse, menar han.

– Som regel har sådana enheter låg moral. För att förhindra att de flyr från frontlinjen använder de ukrainska myndigheterna strafflag bestående av nationalister som skjuter ihjäl alla dem som försöker lämna slagfältet, säger Surovikin.

Enligt Sergey Surovikin ser Ryssland inte kriget – som man ännu kategoriserar som en ”speciell militär operation” – som en konflikt med det ukrainska folket, utan med ”regimen” i Kiev samt Nato och väst, som han menar ockuperar Ukraina i syfte att angripa och krossa Ryssland.

– Vår fiende är den kriminella regimen, som knuffar ukrainska medborgare mot döden. Vi är ett folk med ukrainarna, säger armégeneralen enligt Tass.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program