Kravet: ”Inga mer pengar” till proxykriget i Ukraina

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

EU:s maktelit har godkänt ytterligare 50 miljarder euro till Ukraina, men USA:s politiker fortsätter bråka om mer så kallat Ukrainastöd. Enligt den oberoende presidentkandidaten Robert F. Kennedy Jr är senatens senaste förslag ”en katastrof”.

Den amerikanska kongressen har fortfarande inte kunnat enas om mer pengar till Ukraina.

Därför hotar nu USA:s president Joe Biden med att lägga in sitt veto mot ett fristående ”stödpaket” till Israel som saknar pengar till Ukraina.

Samtidigt har den amerikanska senaten har lagt fram ett förslag som omfattar 118 miljarder dollar, varav 60,06 miljarder dollar ska gå till Ukraina, 14,1 miljarder dollar till Israel och 20,23 miljarder dollar till gränsen mot Mexiko.

Men enligt representanthusets talan Mike Johnson kommer förslaget aldrig godkännas. Det rentav ”stimulerar mer illegal invandring”, säger han i Fox.

Förslaget gör mer skada än nytta, fortsätter Johnson och hävdar att Bidenadministrationen egentligen inte vill stoppa massinvandringen till USA.

”Senatens nya lagförslag är en katastrof. Vi har redan spenderat 113 miljarder dollar på det här proxykriget i Ukraina. Att begära ytterligare 60 miljarder dollar när vi har så många problem här hemma inklusive inflation och gränskrisen är hänsynslöst. Inga mer pengar till Ukraina förrän vi har en säker gräns, en blomstrande ekonomi och betalat av en del av vår statsskuld på 34 biljoner dollar”, skriver Robert F. Kennedy Jr på X.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program