Köttprodukter hjälper mot cancer, enligt studie

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Fettsyra som finns kött och mejeriprodukter från betande djur kan hjälpa till att bekämpa cancer. Det visar en ny studie, rapporterar CBS News.

Det är forskare vid University of Chicago som upptäckt att kött kan hjälpa till att bekämpa cancer.

Studien publicerades nyligen i Nature.

Enligt CBS handlar det om att fettsyra som finns i kött och mejeriprodukter från betande djur förbättrar förmågan hos T-celler i immunsystemet att ta sig in i tumörer och döda cancerceller.

”Näringsämnet, känt som trans-vaccensyra eller TVA, finns i livsmedelsprodukter från djur som utvecklats för att beta, såsom kor och får. Studien fann att TVA förbättrar förmågan hos en typ av immuncell känd som CD8+ T-celler att infiltrera tumörer och attackera cancerceller”, skriver University of Chicago på sin hemsida.

– Det finns många studier som försöker dechiffrera kopplingen mellan kost och människors hälsa, och det är mycket svårt att förstå de underliggande mekanismerna på grund av det stora utbudet av mat människor äter. Men om vi fokuserar på bara näringsämnena och metaboliter som härrör från mat, börjar vi se hur de påverkar fysiologi och patologi, säger Jing Chen, en av forskarna bakom studien, i ett uttalande.

– Genom att fokusera på näringsämnen som kan aktivera T-cellssvar, hittade vi en som faktiskt förbättrar antitumörimmuniteten genom att aktivera en viktig immunväg.

”Nettonoll betyder i slutändan slutet för nötkött och mejeriprodukter. Denna studie är bara ytterligare en bekräftelse på att nettonoll är en dödskult”, påpekar en användare på X.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program