”Koldioxid har aldrig drivit temperaturförändringar” – ny dokumentär demaskerar klimatlarmet

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Kolddioxidnivåerna har förändrats kraftigt genom historien, men har aldrig orsakat temperaturförändringar. Det konstateras i dokumentären ”Climate: The Movie – The Cold Truth”, som ifrågasätter klimatalarmismen.

Nyligen släpptes filmen ”Climate: The Movie”, som kritiskt granskar klimatlarmet.

Filmen tar sig bland annat an frågan om koldioxid, och intervjuar en rad experter.

Klimatalarmister påstår ju att koloxid ökar temperaturen. Enligt filmen finns det mycket riktigt ett samband mellan koldioxid och temperatur. Men den är bakvänd. Koldioxiden ökar inte först, utan temperaturen. Koldioxiden ökar i efterhand, efter något eller några århundranden. Sedan går temperaturen också ner först, varpå koldioxidhalten följer efter.

– Istider börjar när koldioxid är på maximum, och istider slutar när koldioxid är på minimum, vilket är den exakta motsatsen till vad som skulle ske om koldioxid kontrollerade temperaturen, säger geologen Tony Heller i filmen.

– Frågan om koldioxid driver klimatet är lätt att lösa. Man kan se tillbaka i tiden över hundratals miljoner år. Kolddioxidnivåerna har förändrats radikalt många gånger. Har detta orsakat temperaturförändringar? Nej, absolut inte. Koldioxid har aldrig drivit temperaturförändringar i det förflutna. Aldrig, säger ingenjören och klimatpoddaren Tom Nelson.

Under 1940-talet drog den industriella koldioxidproduktionen iväg på riktigt. Men detta stämmer inte överens med temperaturförändringar. Det mesta av uppvärmningen skedde innan dess.

– En av pinsamheterna som IPCC inte gillar att prata om, är att 1930-talet, när den mänskliga påverkan var mycket mindre, var särdeles varmt, säger professor Steven Koonin i filmen.

Mellan 1940- och 1970-talet fortsatte koldioxiden att öka, medan jordens temperatur minskade. Media varnade då om en kommande istid.

– I slutet av andra världskriget hade koldioxid verkligen ökat, och ändå sjönk temperaturen, säger professor Wiliam Happer.

I filmen jämförs också klimatalarmisterna med en ”kult” helt bortkopplad från vetenskapen.

Se kortare klipp HÄR.
Se hela filmen HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program