Kissinger: Massinvandringen till Europa ”ett allvarligt misstag”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Henry Kissinger. © Foto: David Shankbone (CC BY 3.0)

Den tysk-amerikansk-judiska toppdiplomaten Henry Kissinger säger nu i tysk teve att det var ”ett allvarligt misstag” av Europa att släppa in så många invandrare från olika kulturer som man gjort, rapporterar Politico.

Det är firandet av Hamas attack mot Israel på Berlins gator som nu fått USA:s förre utrikesminister och toppdiplomaten Henry Kissinger att totalsåga invandringen till Europa.

Europeiska länder borde inte ha gjort det, menar han.

– Det var ett allvarligt misstag att släppa in så många människor med helt olika kulturer och religioner och koncept, eftersom det skapar en påtryckningsgrupp i varje land som gör det, säger Kissinger i en intervju med Axel Springers vd Mathias Döpfner för WELT-TV.

”Ett allvarligt misstag att släppa in så många människor från helt olika kulturer”, lyder Welts rubrik. Kissinger efterlyser också Tysklands ”oinskränkta stöd till Israel”, skriver mediekanalen, ”i extrema fall även militärt”. Att se firandet av Hamas attack var ”plågsamt” för honom.

Och samma sak kan drabba Europa, menar Henry Kissinger.

– Jag skulle säga att varje europeisk nation har samma intresse eftersom samma attityd kan utbryta i riktning mot Europa, säger han vidare.

Henry Kissinger är hundra år gammal. Han flydde Hitlertyskland 1938 till New York.

Se uttalandet:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program