Kina skapade covid som ”biovapen”, hävdar Wuhan-forskare, rapporterar Jerusalem Post

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Mikroskopbild på SARS-CoV-2 från februari 2020. © Foto: NIAID (CC BY 2.0)

Kina skapade medvetet covid-19 som ett biovapen. Det hävdar en forskare från Wuhan Institute of Virology, rapporterar Jerusalem Post.

Det är i en intervju med den kinesiska människorättsaktivisten och författaren Jennifer Zeng som en forskare från Wuhan Institute of Virology sägs påstå att Kina skapade covid-19 som ett biovapen. Och det ska ha gjorts medvetet.

Forskarna ska ha fått i uppdrag att identifiera vilken virusstam som kunde sprids snabbast hos olika arter, däribland människor.

Sedan testades virusstammarna, för att fastslå vilken av dem som hade störst potential att sprida sig främst bland människor.

Vidare hävdar forskaren att flera av hans kollegor försvann i samband med de militära världsspelen i Kina hösten 2019. De ska ha skickats till hotell för att kontrollera idrottsmännens hälsa, men forskaren antyder att de egentligen skulle sprida viruset.

Han uppges själv säga att han i april 2020 skickades till Xinjiang för att granska hälsan hos uiguriska fångar, men med tanke på hur virologiskt irrelevant detta var, misstänker han att uppdraget egentligen var något annat, som att studera virusets effekt på människor.

Enligt forskaren utgör detta avslöjande bara en bråkdel av ”hela pusslet” kring covid, skriver Jerusalem Post. Mycket återstår att utreda kring virusets ursprung.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program