Kievregimen ”utrotar” sitt eget folk, enligt Putin

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Rysslands president Vladimir Putin är förvånad över vad den ukrainska regeringen håller på med, rapporterar Tass. Man skickar sina trupper till en säker död vid fronten i Krynki, hävdar han. Ukraina agerar ”dumt och oansvarigt”, säger Putin, även om Ryssland tjänar på det och uppnår sitt mål att avmilitarisera den Nato-understödda ukrainska militären.

Under torsdagen besvarade Rysslands president Vladimir Putin frågor under en lång direktsänd presskonferens.

När det gäller Ukrainas agerande i kriget mot Ryssland förstår Putin inte riktigt vad den ukrainska regimen sysslar med.

Man skickar soldater till en säker död.

– Jag vet inte ens varför de gör det här. De tvingar sitt folk till ren utrotning. Militärerna säger själva, ukrainska militärer säger att det här är en enkelbiljett, påpekar Putin.

Enligt Vladimir Putin är den troliga förklaringen att Kievs regering ”reser och tigger” pengar från väst och därför måste åtminstone kunna uppvisa något slags förmåga till framgång.

Det är ”bara av politiska skäl som personal kastas in där”, fortsatte han.

Och det är inte bara militärer utan de allra bästa, anfallsgrupperna, som offras.

– Detta är dumt och oansvarigt från landets politiska ledning, säger presidenten.

Det han menar är alltså att Ukraina skickar sina män till en meningslös död, samtidigt som Ukraina avmilitariseras, vilket ju är Rysslands avsikt med kriget.

– Sedan starten av den så kallade motoffensiven har vi förstört 747 stridsvagnar – det här är uppgifter från i natt – och nästan 2.300 pansarfordon. Det är vad demilitarisering handlar om, sade Putin enligt Tass.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program