Kennedy: Makteliten rånar medelklassen – ”Amerikanska drömmen är förstörd”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Robert F. Kennedy Jr. © Foto: Daniel Schwen (CC BY-SA 4.0)

USA är inte vad det en gång var. Landets medelklass, demokratins bärare, utplånas sedan makteliten har skapat ett system med ”bekväm socialism för de superrika, och en brutal, barbarisk hänsynslös kapitalism” för fattiga, säger Robert F. Kennedy Jr. i Fox.

Den demokratiska presidentkandidaten Robert F. Kennedy Jr. fortsätter sin kritik mot makteliten i USA, som han menar har förstört det amerikanska samhället. Bland annat genom att utplåna medelklassen. Utan en medelklass finns det ingen demokrati, enligt Kennedy.

– Jag har sett upplösningen av den amerikanska drömmen, säger han i Fox. Jag har inte bara sett det sociala och ekonomiska förfallet som nu existerar i det här landet som påminner om det jag såg i Latinamerika när jag var barn och som jag inte kunde drömma om att jag skulle få se här.

– 57 procent av amerikaner kan inte få tag på 1.000 dollar om nöden kräver det. 35 procent av människor i det här landet tjänar inte tillräckligt mycket för att kunna betala för basala mänskliga behov av transport, boende och mat. Så de måste fatta beslut varje dag.

– De måste välja mellan värme och mat, mellan vård och mat.

Enligt Kennedy har USA inte längre en fri marknadskapitalism utan en form av socialism för de extremt rika – och brutal kapitalism för de fattiga.

– Vi har inte fri marknadskapitalism i det här landet, fortsätter han.

– Vi har en kumpankapitalism. Vi har ett system av bekväm socialism för de superrika, och en brutal, barbarisk hänsynslös kapitalism för de fattiga. Och allt är designat för att frånta medelklassen dess tillgångar och överföra dem till det övre skiktet.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program