Kennedy: Korrupta eliter har förstört USA – gör ny självständighetsförklaring

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Robert F. Kennedy meddelar nu att han ställer upp som oberoende presidentkandidat i valet 2024. Republikanerna och Demokraterna är korrupta partier, förklarade han i ett tal på måndagen. Enligt Kennedy är det amerikanska folket redo att ”återta sin frihet och självständighet”. ”Korruptionens tyranni” måste bort, påpekade han.

Under måndagen meddelade Robert F. Kennedy att han ställer upp som presidentkandidat 2024, men inte för Demokraterna, utan som en oberoende kandidat.

Enligt Kennedy har ”korrupta krafter” tagit över den amerikanska staten.

– Jag är här för att förklara mig själv som en oberoende kandidat för USA:s presidentskap. Och det är inte allt. Jag är här tillsammans med er för att göra en ny självständighetsförklaring för hela vår nation, sade han. Vi förklarar oberoende från de företag som kapat vår regering. Vi förklarar oberoende från Wall Street, Big Tech, Big Pharma, Big AG, de militära entreprenörerna och deras lobbyister. Vi förklarar oberoende från legosoldatmedia som finns för att stärka företagens ortodoxier och uppmanar oss att hata våra grannar och frukta våra vänner. Vi förklarar oberoende från de cyniska eliter som förråder vårt hopp och förstärker splittringar.

– Och slutligen förklarar vi oberoende från de båda politiska partier och de korrupta intressen som dominerar dem och hela det riggade systemet av bitterhet, raseri, korruption och lögner, som har förvandlat statliga tjänstemän till kontrakterade tjänare hos sina företagschefer. Vi förklarar vårt oberoende från dessa korrupta makter eftersom de är oförenliga med de oförstörbara rättigheterna för liv, frihet och strävan efter lycka som vår ursprungliga självständighetsförklaring åberopade 1776.

Enligt Kennedy har ”korruptionens tyranni” tagit kontroll i USA och den berövar folket liv, framtidstro och respekt för varandra, säger han.

Han påpekar också att det är farligt att ha ett för svart-vitt tänk och se världen utifrån ett gott mot ont-perspektiv. Man måste försöka lyssna även på den andra sidan.

– I kriget mot ondskan helgar ändamålet alla medel. Resultatet är att du själv blir ond, säger han.

– Jag tar ett exempel. För sex månader sedan trodde jag att en öppen gräns var en humanitär politik, och att stänga gränsen innebar att man var främlingsfientlig eller kanske till och med rasist. Jag hade fel. Hur förstod jag att jag hade fel? Det var inte bara att jag lyssnade på den andra sidan. Det var när jag faktiskt besökte gränsen och lyssnade på människor som inte stod på någon sida. Mina åsikter förändrades när jag talade med gränsvakter, med lokala tjänstemän, med hjälparbetare och med migranterna själva.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program