Ken Ring hade malaria – inte covid

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Tore Sætre / Wikimedia

Tidningarna gjorde stor sak av att rapparen Ken Ring skulle ha blivit allvarligt sjuk i covid-19. Men det var inte corona, säger nu rapparen själv och vittnar om hur media ”jagat” honom när de trodde att han fått covid.

Det blev ett himla liv när Ken Ring förra veckan sades ha insjuknat i covid-19, och låg på intensiven i Kenya.

Media blåste upp nyheten och hans sjukdom användes som motiv för att få fler att vaccinera sig.

Men Ken Ring hade aldrig covid-19, utan malaria, uppger han nu i sociala medier.

”Shit har ni inget liv???? Jag ska berätta nu en gång för alla om min resa. I tisdags var jag på väg till min hemby och kände mig sjuk. Blev dålig rätt snabbt och på kvällen var det riktigt illa. Jag åkte dagen efter till staden men blev bara sämre och sämre. Jag uppsökte sjukhus. Då slussades jag rätt snabbt in till isolerat rum och jag låg helt utslagen och då sa läkarna jag hade covid. I två dagar låg jag där men sen sa läkarna att det inte var det. Utan det var malaria jag hade åkt på”, skriver han på Instagram.

Vidare berättar han att media jagat honom, trots att han knappt är aktiv inom musiken längre.

”Får sån avsmak av allas teorier, hemska rykten och alla tidningar och medias ständiga häxjakt på mig. Dom har ringt alla mina familjemedlemmar, mina syskon och mina partners och arbetskollegor. Till och med mina barn som är små, Jag är knappt verksam i musiken men ändå så ska jag hamna på allas läppar. 37 tidningar fan!”, fortsätter han.

Han mår nu så pass bra att han fått flyga hem. Och han tackar alla som genuint brydde sig.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program