KATERINA JANOUCH:
Bondeupproret i Holland visar att motstånd lönar sig

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Jag hör allt oftare uppgivna människor som suckar över den negativa samhällsutvecklingen i Sverige. Det är kört. Det går inte att göra något. Sverige är förlorat. Det är ingen idé… Till er vill jag säga, inget kan vara mer fel! Tvärtom. Våra makthavare är helt beroende av oss. Av folket. De är anställda av oss. Vi betalar deras löner. Och om vi är missnöjda med dem så har vi all makt i världen att sparka ut dem med huvudet före ur de varma lyxiga högkvarter där de förskansat sig. Titta bara på Holland och det stora bondeupproret som nu tvingar tillbaka globalisterna. Globalister med sina onda avsikter kan inte vinna när folket säger ifrån. Globalisterna är några få individer – medan folket är miljoner. Håller vi ihop och säger ifrån så kan vi få till stånd en förändring. Kan Holland, så kan Sverige.

Tiden för gnäll är förbi. Det är tid för aktion. Därför ser jag med stor glädje hur folket runt om i världen faktiskt reser sig mot maktmissbruk och eliternas arrogans. Det får vara nog nu med planer på att stjäla folkets mark och pengar och göra oss fattiga och rädda. Nog med falsarier, bedrägerier och desinformation där man använder påhittade pandemier som ett sätt att låsa in oss och begränsa oss. Nog med slöseriet med våra skattepengar. Nog med politiker som begår de mest horribla övergrepp mot folket de är satta att tjäna.

Låt Holland bli en förebild för det folkliga motståndet vi har rätt till och som är vår grundlagsskyddade rättighet! Låt de holländska böndernas traktorprotester ingjuta mod och inspiration i hur man kan protestera och revoltera mot maktmissbruk. Holland bör vara hela västvärldens inspiration, ett ljus i mörkret. Här har finanseliten planerat att drastiskt minska antalet bönder.

Nederländernas regering, EU och WEF (World Economic Forum, en maktmissbrukande organisation med Klaus Schwab som chef och en rad internationella politiker som sina lierade, bland annat vår egen svenska statsminister Ulf Kristersson) har under lång tid förtryckt bönderna. Det började med att regeringen tillkännagav att de avsåg att följa EU-regler med att halvera landets kväveutsläpp till 2030. I praktiken skulle det innebära att 30-40 procent av landets bönder tvingas i konkurs. En katastrof, även ur den aspekten att Holland är en stor och viktig livsmedelsproducent i Europa. Den nederländska oppositionspolitikern och parlamentsledamoten Thierry Baudet avslöjade senare att EU:s dolda agenda att tvinga bönderna till konkurs även bottnar i att man vill köpa upp deras mark till billiga priser. Syftet är att kunna bygga nya bostäder åt bland annat de tilltagande migrantströmmarna till landet. Fria medier rapporterade om detta redan sommaren 2022. Mainstreammedierna är givetvis helt tysta. Förrädarna på våra stora etablerade medieplattformar vill inte att folket ska få information om att revolt lönar sig. Så man tiger om bondeupproret i Holland och den som vill veta hur det går måste själv söka information på till exempel sociala medier.

Därför skriver jag om det nu. Hur bönderna har vägrat att lägga sig platt. De har i stället för att sucka uppgivet, svarat med kraftfulla protester. Protesterna har varit många, innefattat många människor och pågått under en lång tid. Bland annat har man använt sig av tunga jordbruksfordon för att ge sig ut på vägarna och visa sitt missnöje. Naturligtvis har de stött på globalisternas motstånd. Men de har vägrat ge upp och nu verkar deras motstånd bära frukt.

Och nu har böndernas kamp och envishet börjat ge konkreta resultat. I de nyligen avslutade provinsvalen i Nederländerna gick partiet BoerBurgerBeweging (”Bonde-medborgarnas rörelse”), ledd av Caroline van der Plas, kraftigt framåt, vilket kommer att påverka sammansättningen i senaten, rapporterar Reuters (ja, till slut måste även mainstream berätta sanningen.) Enligt en första undersökning tar partiet 15 av senatens 75 platser och får därför goda möjligheter att påverka utvecklingen i landet.

– Ingen kan ignorera oss längre, säger van der Plas.

Trots försök från den nederländska regeringen att tysta protesterna, visar framgången i valet att det går att få till en konkret förändring när folket reser sig.

Jag blir inspirerad. jag tänker på vår egen stora demonstration i januari 2022, hur tusentals människor strömmade till Norrmalmstorg i Stockholm för att marschera mot Sergels Torg i protest mot övergrepp med vaccinpass. Hur vi tillsammans stod och kände styrkan. Ensamma kan vi inte åstadkomma särskilt mycket, men tillsammans är vi starka, så starka, vi är ett knippe grenar som inte går att bryta! Jag tänker på de kanadensiska lastbilschaufförerna och deras protester, hur de lamslog hela städer när de vägrade acceptera globalisten Trudeaus övergrepp mot det kanadensiska folket. Just nu pågår stora protester i Frankrike, Paris brinner, och det är återigen folket som reser sig mot Macron och hans reformer som folket vägrar acceptera. Jag ser människor gå ut på gator och torg även i andra delar av Europa. Det är mestadels fredliga protester, i alla fall till en början. Men antalet människor visar att folket har fått nog. Makthavarna leker en farlig lek, de leker med elden. Har de inte läst på historien, vet de inte hur det alltid slutar? De kan trycka ner bollen under vattenytan men förr eller senare ploppar den upp. Maktmissbrukarna får sina straff. De ställs till svars. Folket kommer inte låta sig hunsas. Vi vet vad vi kan åstadkomma. Trots att krafter försöker strypa yttrandefriheten, trots att vi har företag som skor sig och utnyttjar oss, trots att giriga storföretag försöker förstöra vår miljö, så reser sig folket. Folket är en kraft som aldrig går att stoppa.

”När människor med makt slutar att lyssna på folk, då är det dags att byta ut dom”. Det är ett citat som ofta tillskrivs Astrid Lindgren, även om det är oklart om hon verkligen yttrat just de orden. men oavsett vem som sagt så, är det ett citat som i dag är mer aktuellt än någonsin. De holländska bönderna är på god väg att byta ut sina politiker som inte längre lyssnar. Här i Sverige har vi lovats ett ”paradigmskifte” när vi fick en ny regering i höstas, men något större paradigmskifte syns ännu inte till. Det enda vi får är oändliga utredningar och ett allt fattigare och sämre fungerande Sverige. För mig är det inget alternativ att ge upp mentalt. Så länge vi har möjlighet att kämpa tänker jag att vi borde visa vårt missnöje.

Folket, kära folket, håll ihop. Ge inte upp! Inspireras av de holländska bönderna.

Det är upp till oss vilket land vi ska ha.

Det är upp till oss, hur vår framtid ska bli.

KATERINA JANOUCH
programledare och kolumnist Swebbtv, författare och journalist

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program