Katastrofen: Våg av ”oförklarlig överdödlighet” i Storbritannien

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

England och Wales har drabbats av en ny hälsokris. Men det handlar inte om covid-19. Utan om en märklig överdödlighet kopplad till något annat. Det dör cirka 1.000 personer mer än vanligt per vecka. Läkare kallar siffrorna för ”skrämmande” och dödsfallen kan alltså inte kopplas till covid. Men det kan handla om eftersläpande ”lockdown-effekter”, alltså påföljder från de åtgärder som infördes under den så kallade pandemin. Dessa effekter befaras nu döda betydligt fler människor än själva viruset, uppger The Telegraph.

Det går bra nu. Eller inte.

I går rapporterade brittiska The Telegraph om en våg av ”oförklarlig överdödlighet” i Storbritannien.

Enligt siffror från statistikmyndigheten Office for National Statistics (ONS) dör det cirka 1.000 fler människor än normalt just nu – varje vecka. Och dödsfallen kan inte kopplas till coronaviruset.

De senaste siffrorna från ONS visar att antalet dödsfall under första veckan i augusti var hela 14,4 procent högre än femårsgenomsnittet. Detta motsvarar 1.350 fler dödsfall än vanligt. 469 av dem kan kopplas till covid, men de återstående 881 har inte kunnat förklaras.

De senaste två månaderna har antalet övertaliga dödsfall icke relaterade till covid överstigit de som kan kopplas till viruset.

Sedan början av juni handlar det om 10.000 fler dödsfall jämfört med genomsnittet de senaste fem åren. Med andra ord: 1.089 dödsfall i veckan, varav inga kan kopplas till covid-19. Detta är mer än tre gånger så många som under samma period dog med covid.

Siffrorna är så alarmerande att Storbritanniens hälsomyndighet har startat en utredning för att undersöka vad det handlar om.

Enligt The Telegraph kan det röra sig om dödsfall kopplade till förseningar inom vården som orsakats av den brittiska regeringens hårda covidhantering. Alltså försenade behandlingar av åkommor som cancer, diabetes och hjärtsjukdomar.

”Lockdown-effekter” befaras döda fler människor än covid, konstaterar The Telegraph.

British Heart Foundation ser dödsstatistiken som ”djupt oroväckande”.

”Siffrorna tyder på att landet står inför en ny tyst hälsokris kopplad till pandemiåtgärderna snarare än till själva viruset”, skriver den brittiska tidningen.

– Hundratals och hundratals människor dör varje vecka – vad är det som händer? Förseningar i att söka och få sjukvård är utan tvekan drivkraften, enligt min mening, säger Charles Levinson, verkställande direktör för allmänläkartjänsten Doctorcall, till The Telegraph.

Han påpekar att covidstatistiken fick nationens uppmärksamhet varje dag, men att dessa nya ”skrämmande siffror” om överdödlighet knappt får en blick av uppmärksamhet.

Vidare förklarar Levinson att han själv beskådar mängder av fall med oupptäckt cancer och hjärtproblem, men även fler människor som drabbats av psykiska problem.

Enligt Levinson krävs det akut en fullständig statlig utredning av dödsvågen.

I sociala medier går känslorna heta. För detta var precis vad många varnade för skulle ske.

”1.000 fler personer per vecka dör nu av ’oförklarliga dödsfall’. Nedstängningar har visat sig vara en katastrof. Kommer någon ställas till svars?”, skriver Nigel Farage på Twitter.

Kardiologen Aseem Malhotra pekar även ut de så kallade covidvaccinen. Enligt honom finns det en studie som nu tyder på att ”vaccinen” gör mer skada än nytta, att risken att drabbas av en svår vaccinskada är större än risken att drabbas av allvarlig covid. Och denna data ska funnits redan från början. Han kallar det för ”chockerande” och ”extraordinärt”.

– Detta förändrar allt, säger han i GB News. Kände Pfizer och Moderna till detta?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program