Jane Fonda vill fängsla ”vita män” för att rädda planeten

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Den amerikanska skådespelaren Jane Fonda vill gripa ”män” för att lösa den så kallade klimatkrisen. De som ligger klimatförändringarna är nämligen ”alla män”, sade hon under filmfestivalen i Cannes i lördags, rapporterar Fox News. Utan ”rasism” och ”patriarkatet” hade det inte funnits någon klimatkris, påstod hon. Allt är sammankopplat.

Det är skådespelaren Jane Fonda som nu är tillbaka med ytterligare utspel om klimatet.

Den här gången riktar hon in sig på ”män” , närmare bestämt ”vita män”.

Det är nämligen män som ligger bakom klimatförändringarna, menar hon.

– Detta är allvarligt. Vi har ungefär sju, åtta år på oss att skära ned på hälften av de fossila bränslen som vid använder, och tyvärr drabbas de människor som bär minst ansvar för detta hårdast. Det globala söder, öfolk, fattiga färgade. Det är en tragedi som vi absolut måste stoppa. Vi måste arrestera och fängsla dessa män – de är alla män [som ligger bakom detta].

– Det vore bra för oss alla att inse, att det skulle inte finnas någon klimatkris om det inte fanns någon rasism. Det skulle inte finnas någon klimatkris om det inte fanns något patriarkat, fortsatte hon under Cannesefestivalen. Ett tänkesätt som ser saker på ett hierarkiskt sätt. Vita män är de saker som betyder något, och då är allt annat i botten.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program