Jan Helin lämnar SVT – blir AI-chef hos Bonniers

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Jan Helin. © Foto: Janwikifoto (CC BY 3.0)

Jan Helin lämnar nu sitt jobb som programdirektör på SVT och ska i stället jobba som AI-chef inom Bonnierkoncernen. Enligt Helin är Bonnier News ett ”ostridigt epicentrum för svensk journalistik”.

Sedan 2016 har Jan Helin varit programdirektör på SVT. Innan dess var han chefredaktör och ansvarig utgivare för Aftonbladet.

Nu ska han i stället jobba som AI-chef på Bonniers.

Ny programdirektör på SVT blir Eva Beckman.

Enligt Bonnier News har man påbörjat en ”storsatsning på produktutveckling med AI i fokus”, och där ska Jan Helin jobba som Director of Product Strategy and AI.

Bonniers avsikt är att hårdsatsa på produktutveckling och AI.

– Jag ser mycket fram emot mitt nya uppdrag för Bonnier News. De har gjort en imponerande resa såväl affärsmässigt som publicistiskt de senaste åren till en position som ostridigt epicentrum för svensk journalistik. Det är hedrande att erbjudas en plats i det teamet. Potentialen för produktutveckling framåt är fantastisk inom Bonnier News, inte minst mot bakgrund av möjligheterna med AI, säger Jan Helin i Bonniers pressmeddelande.

”Med cirka 2 000 journalister är Bonnier News Sveriges ledande nyhetsaktör och Nordens största mediekoncern. Vår journalistik når varje dag ut till sex miljoner läsare, lyssnare och tittare”, skriver Bonnier News på sin hemsida.

Jan Helin börjar sitt nya uppdrag på Bonniers den 1 november.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program