Irland: Majoritet som sjukhusvårdas för covid-19 är fullvaccinerade

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Genrebild. BBD Editor

En majoritet av dem som får sjukhusvård för covid-19 på Irland är fullvaccinerade, rapporterar The Irish Post. Nära hälften som ligger på intensivvården är också fullvaccinerade.

Från flera länder med hög vaccinationsgrad mot covid-19 har det rapporterats att många sjukhusvårdade för viruset varit fullvaccinerade. I Israel är till exempel 60 procent av dem som vårdas på sjukhus vaccinerade, enligt The Guardian.

Nu kommer siffror från Irlands hälsomyndighet Health Service Executive (HSE) som visar att över hälften av de personer som får sjukhusvård för covid-19 är fullvaccinerade.

I slutet av augusti var 323 personer inlagda på sjukhus med covid-19 på Irland. 168 av dem, 54 procent, hade fått två doser vaccin.

44 procent av patienterna var inte fullvaccinerade, skriver The Irish Post men anger inte hur många som inte alls var vaccinerade.

Just nu får 54 personer intensivvård för covid-19, varav 26 är fullvaccinerade.

Sedan juli har mer än en fjärdedel av intensivvårdsplatserna på Irland gått till personer som tagit två doser vaccin.

– Vaccinen skulle aldrig vara 100 procent effektiva mot infektion. Deras stora bidrag är att förebygga allvarlig sjukdom, hävdar HSE-chefen Colm Henry, som inte tycker det höga antalet fullvaccinerade som behöver sjukhusvård är förvånande eftersom en stor del av befolkningen är vaccinerad.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program