”Irans hypersoniska missiler träffade samtliga mål”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: דג קטן/Wikimedia CC BY-SA 4.0 DEED

Israels luftförsvar lyckades inte slå ut någon av de hypersoniska missiler som Iran använde i sitt anfall mot israeliska militärmål i lördags, hävdar PressTV.

Det är iranska PressTV som nu rapporterar att samtliga hypersoniska missiler som Iran använde i sin vedergällningsattack mot Israel träffade sina mål.

Nyhetskanalen hänvisar till källor.

Iran ska alltså ha använt sig av hypersoniska missiler, som har en hastighet på upp till tio gånger ljudets hastighet. Detta är första gången som Iran använt sådana vapen mot verkliga mål, skriver nyhetskanalen.

Enligt PressTV är de iranska hypersoniska missilerna ”mycket manövrerbara”, vilket innebär att de har en oförutsägbar flygbana som förvillar motståndarens luftförsvar.

”Iran är ett av få länder som har teknologin för att producera hypersoniska missiler som kan färdas med otroliga hastigheter och träffa sina mål med stor precision”, skriver PressTV.

Iran uppges ha träffat en stor underrättelsebas i de ockuperade områdena samt Israels flygbas Nevatim, som enligt Iran ska ha använts för att genomföra den israeliska attacken mot Irans konsulat i Damaskus i början av april.

Se filmer på missilangreppen HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program