Invandringsliberal sverigedemokratisk riksdagsledamot avgår

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil riksdagens webbtv

Den invandringsliberala sverigedemokraten och riksdagsledamoten Jonas Andersson från Skellefteå meddelar, enligt Samnytt, att han avgår självmant från sina uppdrag. Enligt uppgifter till Samnytt skall Jonas Andersson varit den omtalade riksdagsledamoten som skickat dick picks från riksdagskansliet till ett antal kvinnor.

Jonas Andersson säger sig ha avgått frivilligt, men det är inte alla som är helt säkra på att det förhåller sig så.

– Att Jonas avgår självmant tyder på två saker. Antingen har partiledningen tvingat honom att avgå för att slippa agera själv, eller så har Jonas förstått det olämpliga i hans handlingar och tagit sitt förnuft till fånga för att rädda det lilla anseende- han hade kvar, säger en framträdande lokal sverigedemokrat som vill vara anonym till Swebbtv.

– Höga partiföreträdare har varit tydliga med att han inte gjort något olagligt, men han har klart och tydligt brutit mot SD:s interna kommunikationsplan, både när det gäller etik och moral. Vidare har detta varit känt i mer än ett år utan att partiet agerat, vilket i sig är skrämmande, fortsätter företrädaren.

I Sverigedemokraternas riksdagsgrupp finns det två Jonas Andersson och det är Andersson från Skellefteå som meddelat sin avgång. Andersson blev känd efter att han lagt fram förslag på liberalisering av Sveriges redan liberala migrationspolitik i Sverigedemokraternas namn. Sverigedemokraterna lät ändå Andersson stå kvar på riksdagslistan för valet 2022 trots detta. Under sin tid som ledamot i riksdagens migrationspolitiska kommitté lade han fram förslag där han ansåg att Sverige skulle återgå till att anamma regler, avseende så kallade humanitära skäl, som gällde innan den tillfälliga lagen som förde svensk migrationspolitik i en mer restriktiv riktning.

Anledningen till avgången skriver han i sitt Facebook-meddelande att kommer han att delge framöver, men enligt uppgifter till Samnytt ska han vara den ledamot som skickat dick picks till olika kvinnor. Av dessa har minst en av dem sagt sig inte velat ha dessa bilder. Bilderna togs dessutom på riksdagskansliet, vilket många menar är ett tecken på bristande respekt för ämbetet som riksdagsledamot.

– SD-Kvinnor har varit helt tysta i frågan, vilket gör att de har helt tappat i trovärdighet när det gäller jämställdhet och sexofredande, och visar än en gång att förbundet bara är en fasad för att locka kvinnor till partiet, säger den lokala företrädaren.

– Förbundet är en lydig knähund till ledningen och agerar bara när moderpartiet vill att de ska locka kvinnor till partiet. Hanteringen av runk-gate visar än en gång på partiets dubbla måttstockar och att kommunikationsplanen bara är en chimär, avslutar den lokala företrädaren.

Swebbtv Nyheter har sökt Sverigedemokraterna för en kommentar om varför en person med liberala åsikter i migrationspolitiken sattes upp på riksdagslistan. Partiet har fram till detta publicerades inte återkommit med en kommentar kring detta.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program