Infrastrukturministern etta på riksdagslista – trots anklagelser om sexuella trakasserier

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Faksimil riksdagens webbtv

Infrastrukturminister Tomas Eneroth blir toppnamn för Socialdemokraterna i Kronoberg. Det ska ha föregått av stora interna bråk, enligt uppgifter till Expressen. Detta då Eneroth anklagats för att ha sexuellt trakasserat en kvinnlig partikollega.

Valberedningens pressmeddelande från Kronoberg understryker att valberedningens arbete föregåtts av konstruktiva samtal och diskussioner. Det är samtidigt en oenig valberedning som står bakom förslaget till utformningen av Kronoberg läns valsedel inför riksdagsvalet. Vilket först inte valberedningens ordförande ville medge. Eneroth ska också ha ha uppmanats att lämna sin post av flera partimedlemmar, enligt Expressen.

Eneroth fick utstå hård kritik sedan det framkom att han anklagades för sexuella trakasserier av en kvinnlig partikollega. Det hela ledde fram till en förundersökning, men som sedan lades ner. Socialdemokraterna sitter i en regering som kallar sig för den första feministiska regeringen.

Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Peter Lundgren fälldes däremot av hovrätten för en liknande incident där anklagelser om sexuella trakasserier förekom. Lundgren blev först friad i tingsrätten, men det överklagades sedan till hovrätten där han fälldes. Många menar att det är skillnad på om det är en sverigedemokrat eller socialdemokrat som misstänks för liknande brott.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program