Invandringskritiken växer i EU. Journalisten Chris Forsne tror att vi nu går in i en period där fler och fler kommer ifrågasätta hur EU fungerar.
Det är i Swebbtvs Fjärde Statsmakten som den tidigare SVT-journalisten Chris Forsne säger att fler och fler EU-länder går emot Bryssel-elitens invandring.
Tidigare har Polen, Ungern och baltländerna varit restriktiva när det gäller invandring.
– Men det sprider sig nu. Man kommer inte att lyssna på Bryssel helt enkelt, säger Chris Forsne i Swebbtv. Jag tror att vi är i början på vad som kommer bli ett ganska stort ifrågasättande av hur EU fungerar, kommissionen och von der Leyen. De har alltså tagit oerhört mycket större makt än vad som var meningen i perioden när EG blev EU och man trodde att de skulle syssla med väsentligheter. Men nu är det ju en klåfingrighet.
Enligt Forsne växer kritiken mot EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen.
– Man är så irriterad över Ursula von der Leyens sätt att styra över hela EU som om det vore hennes kungadöme, hävdar hon vidare.
Och kritiken växer alltså även bland regeringar.
– Man har fått nog av EU, Ursula von der Leyen och det faktum att kommissionärerna som sitter där – det är främst nu parlamentet som rasar över det – kommissionärerna är ju inte folkvalda på något sätt, fortsätter Forsne. De har ju jättemakt och är bara utnämnda av en regeringschef. Det som vi kan vänta oss nu, det är att… Parlamentet har alltså rätt att fråga ut de här tilltänkta kommissionärerna. Och eftersom ilskan stiger så mycket i parlamentet nu är det flera av dem som kanske inte ens klarar av de här utfrågningarna utan helt faller tillbaka.