Här dumpar ryska stridsflyget bränsle på USA:s drönare

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den amerikanska militären har nu släppt en film från den uppmärksammade drönarincidenten över Svarta havet i närheten av Krimhalvön i tisdags.

Det var i tisdags morse som Ryssland upptäckte en amerikansk MQ-9-drönare nära Krimhalvön. Drönaren kraschade senare i havet.

USA:s militär har nu publicerat en video som visar hur en Su-27:a, alltså ett ryskt jaktflykplan, flyger nära drönaren och dumpar bränsle mot den.

Sedan flyger planet ännu närmare varpå drönarens kamera slutar fungera.

– Vi tror att det var en avsiktlig provokation och en mycket farlig provokation, säger Rysslands biträdande ständige representant vid FN, Dmitry Polyansky, uppger Tass.

Ryssland hävdar att man har all rätt att förhindra sådana provokationer.

– Drönaren bröt mot gränsen för den tillfälliga luftrumsregimen, och dessa gränser var välkända av USA, påpekar Polyansky.

Enligt Ryssland kom det ryska planet aldrig i direkt kontakt med drönaren eller använde vapen mot den, utan det var drönarens ”skarpa manövrering” som ledde till en okontrollerad flygning och som gjorde att den sedan kraschade i havet.

Rysskand ambassadör i USA, Anatolij Antonov, säger att amerikanska drönare som kan bära vapen inte har någon rätt att flyga nära ryska gränser, skriver RT.

Den amerikanska senatorn Lindsey Graham tycker USA ska börja öppna eld mot ryska plan:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program