Hans Blix: Västledare borde vill ställas inför krigsförbrytartribunal

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

© Foto: Frankie Fouganthin (CC BY-SA 4.0)

Västvärlden vill ställa Rysslands president Vladimir Putin inför rätta i Haag för krigsbrott. Den tidigare FN-inspekatören och juristen Hans Blix tycker även västerländska ledare borde ha ställts inför en internationell krigsförbrytardomstol för den olagliga invasionen av Irak 2003, säger han i MSNBC. Enligt Blix bryter väst mot sin egen ”regelbaserade internationella ordning”, som globalistpolitiker tjatar om så ofta.

Det är i en intervju med The Mehdi Hasan Show på MSBNC som den tidigare chefen för FN:s inspektionskommission Hanx Blix säger att politiska ledare så som USA:s förra president George Bush och Storbritanniens tidigare premiärminister Tony Blair borde ställas inför en internationell krigsförbrytardomstol, som den i Haag.

Detta med anledning av västs kriminella invasion av Irak 2003, som enligt MSBNC-programledaren ”lanserades på en plattform av lögner”.

Invasionen ledde till en miljon irakiers död och lade grogrunden för IS.

I praktiken skulle politikerna uppenbarligen aldrig komma till en sådan rättegång. Men att genomföra en tribunal hade ändå varit av värde, enligt Blix.

”Säger du att du hade velat se en George Bush, en Tony Blair inför Haagdomstolen likt andra som trotsat internationell lag och anklagas för att ha begått krigsbrott?”, frågar Mehdi Hasan.

– I princip ja, svarar Hans Blix i intervjun. Jag tror ju inte de kommer komma, och inte heller kommer Putin komma inför en domstol. Men det skulle ändå vara av värde att ha en tribunal och gå igenom bevisningen.

– Vi hör väldigt mycket från västvärlden om den ”regelbaserade internationella ordningen”. Ja, det var den som USA, Storbritannien och andra bröt mot 2003, fortsätter Blix.

Se:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program