Hanif Bali ställer inte upp i riksdagsvalet – vill inte ”stirra ut genom fönstret”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Riksdagen

Hanif Bali (M) kommer nu med ett slutgiltigt besked om att han inte tänker ställa upp i riksdagsvalet nästa år. Han vill nämligen inte bli en ”fönstertittare”, förklarar han i ett inlägg på Facebook. I stället ser han fram emot att kunna opinionsbilda ”utan riksdagsuppdragets bojor”.

Moderaten Hanif Bali kommer inte stå på Moderaternas riksdagslista i valet 2022.

Det är nu hans slutliga besked.

På Facebook förklarar han att han inte vill bli en ”madogiwazoku”, vilket är ett japanskt uttryck för livstidsanställda kontorsanställda som inte kan avskedas och som i stället får en fönsterplats där arbetsuppgiften blir att stirra ut genom fönstret.

”Nästa år blir mitt tolfte år som riksdagsledamot och även om jag känner ett starkt stöd från följare och medlemmar så är jag något för ung för att i fyra kommande år vara en ’madogiwaziuku’ i riksdagshuset”, skriver Bali på Facebook.

Han förklarar också att han fått flera intressanta arbetserbjudanden:

”Många av dem långt mer lärorika och utvecklande än att sitta på händerna och stirra ut genom ett fönster. Tror faktiskt lite hederlig arbetslivserfarenhet bara är till nytta.”

Samtidigt utesluter han inte en politisk comeback.

”Är väldigt taggad för detta nya kapitel i mitt liv och trots att jag inte stänger möjligheten till att någon dag gå tillbaka till rikspolitiken blir det nu en möjlighet att utan riksdagsuppdragets bojor kunna opinionsbilda fritt. Jag menar, om de okreddat kopierar mina förslag idag lär de väl göra det i framtiden med. Det är en roll jag inte tänker släppa”, skriver Hanif Bali i sitt Facebook-inlägg.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program