Fullvaccinerad sångkör sjuk i covid-19: ”Det är lite konstigt”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

20 av 30 personer i en sångkör har insjuknat efter ett covidutbrott på Brännö i Göteborgs skärgård, rapporterar TV4 Nyheterna. Så gott som alla i kören var fullvaccinerade. Regionen har inlett smittspårning.

Det är en kör på Brännö i Göteborgs skärgård som drabbats av ett så kallat klusterutbrott av covid-19. Först fick några symtom, sedan ökade antalet sjuka.

Kören, som består av personer mellan 55 och 75 år, har insjuknat i sjukdomen trots att så gott som alla var fullvaccinerade mot smittan, enligt TV4.

Dessutom hade deltagarna fortsatt hålla större avstånd mellan varandra när de övade sång, men det stoppade inte heller viruset.

Av ungefär 30 deltagare ska 20 ha blivit sjuka på något sätt och de flesta har testat positivt för corona. En av dem som blivit sjuk är körens ordförande, som därför inte kunde ställa upp på en intervju.

Efter utbrottet har smittskyddet i Västra götalandsregionen inlett smittspårning.

– Jag tycker det är lite konstigt ändå, för det är så stor vaccinationstäckning här, säger Marie Johansson, sjuksköterska vid Närhälsan södra skärgården, till TV4 Nyheterna.

Körsång har pekats ut som en miljö där covid-19 har lätt att sprida sig. Sommaren 2020 drabbades Göteborgs södra skärgård av ett annat stort covidutbrott. Men även efter vaccinering sker alltså liknande utbrott.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program