Frölunda drar tillbaka utskrattat klubbmärke

T.v. den nya nu skrotade loggan, t.h. den förra populära men så kallat "rasistiska" loggan. Bild: Frölunda HC

Den vänsterextrema woke-kulturen fick Frölunda Indians att byta namn och logotyp. Men den nya logotypen är så ful att klubben drar tillbaka den bara efter ett par dagar.

Det var i samband med de vänsterextrema kravallerna i USA 2020 som bland annat idrottsklubbar utsattes för press att byta namn eller logotyper som anspelar på så kallade minoriteter. Och flera vek sig.

Frölunda Indians i Sverige ändrade namn till Frölunda HC.

Och så skulle man byta logotyp, eftersom man hade en indian på bröstet. Och det är ju rasistiskt.

Men det gick inte så bra. I onsdags lanserades det nya klubbmärket, vilket orsakade en massiv proteststorm med hån och hat.

Dessutom anklagas klubben för plagiat av ett klädmärke.

”Att personer inom föreningen under torsdagen mottog hotfulla telefonsamtal, sms och mail blev ytterligare en faktor som ledde till att situationen med det nya klubbmärket blev ohållbar”, skriver föreningen på sin hemsida.

Reaktionerna har blivit så extrema att klubben nu väljer att dra tillbaka märket.

– Ett klubbmärke är viktigt, men inte viktigare än föreningens samlade verksamhet. Vid framtagandet av det nya klubbmärket fattades det ett beslut om en arbetsordning som också offentliggjordes, säger Frölundas ordförande Mats Grauers i ett uttalande.

– Vi bedömde att det fanns accept för arbetssättet. Nu har våra medlemmar visat att de önskade större delaktighet. Medlemmarna har tolkningsföreträde och vi gjorde en felbedömning, vilket vi beklagar. I det fortsatta arbetet kommer detta att rättas till.

Så nu kommer den gamla populära loggan få kvar kvar ett halvår till.