Franska politikern: Ukraina ”ett instrument” för att förstöra Ryssland

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Nicolas Dupont-Aignan. Foto: Jean-Luc Hauser

Det är dags att hitta en fredlig lösning på Ukrainakriget och ”undvika Europas självmord”, sade den franska politikern Nicolas Dupont-Aignan i flera medier på söndagen enligt Le Figaro/AFP. Enligt politikern är Ukraina ett instrument som används för att försöka förstöra Ryssland – oavsett vad det får för konsekvenser.

Det är den tidigare presidentkandidaten och partiledaren för Debout la France, Nicolas Dupont-Aignan, som nu riktar skarp kritik mot hur Europa hanterat kriget i Ukraina.

Enligt Dupont-Aignan har konflikten helt spårat ur. Kriget handlar inte längre om att försvara Ukraina utan om att till varje pris försöka förstöra Ryssland, hävdar han.

För detta ändamål offras Ukraina och dess folk.

Från fransk sida borde man i stället ta avstånd från våldet, sluta skicka vapen och agera som medlare i kriget, menar Nicolas Dupont-Aignan.

– För Zelenskys mål är inte längre att försvara Ukraina, utan att vara ett instrument för att förstöra Ryssland genom att offra sitt folk. Och det är ett mycket allvarligt misstag, säger han.

Partiledaren poängterar att han inte legitimerar rysk aggression. Men att de båda sidorna nu håller på att utmatta sig själva, och att Europa ”sjunker bredvid dem”.

– Nu är det dags att sluta fred, att hitta en kompromiss mellan de båda sidorna och att lugna ner Zelensky, säger Dupont-Aignan.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program