”Förödande nederlag” väntar väst och Ukraina, varnar brittisk media

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Arkivbild. © Foto: Mailtoanton (CC BY-SA 3.0)

Det ser inte särskilt ljust ut för Ukraina. Mycket talar för ett ”förödande nederlag” för väst och Ukraina i proxykriget mot Ryssland, något som skulle stärka både Ryssland och Kina, rapporterar The Telegraph.

Det är brittiska The Telegraph som nu publicerat en artikel som heter ”Ukraina och väst står inför ett förödande nederlag”.

Detta med anledning av Ukrainas misslyckade motoffensiv.

Enligt tidningen kommer ett förlorat krig i Ukraina innebär att Ryssland och Kina stärks.

The Telegraphs Robert Clark påpekar i en opinionsartikel att motoffensiven har problem och nu är inne på sin andra månad. Det är ”oerhört tufft” för Ukraina, förklaras det.

Nyligen rapporterades det att Ukraina bara tagit tillbaka drygt 250 kvadratkilometer av de cirka 100.000 kvadratkilometer Ryssland tagit.

Samtidigt löper sommaren mot sitt slut. Höst och vinter väntar. Ryssland kommer då kunna bygga upp sin försvarslinje ännu mer. Sedan kommer västvärldens uppmärksamhet allt mer skifta till det amerikanska presidentvalet 2024. Även Storbritannien går till val i januari 2025.

Enligt Clark verkar ryska trupper resoluta i att försvara varje tum av den mark som ockuperats.

Tiden är inte på Ukrainas sida.

”Om Kiev misslyckas i sina ansträngningar på slagältet att dela upp den landbron och återta mycket av sitt eget territorium till vintern, kommer högljudda rop om territoriella eftergifter för marginella politiska resultat troligen bli mycket vanligare – inte bara i Ukraina utan troligen från västerländska huvudstäder, när så kallad ’krigströtthet’ börjar sätta in, internationella lager av utrustning och ammunition tvinar och politiker oroa sig för inhemska budgetar inför nationella val”, skriver han i The Telegraph.

Och ett nederlag för väst i kriget kommer alltså inte bara gynna Ryssland, utan även Kina.

Västerländska politiker måste vara förberedda på att territoriella koncessioner kan bli en möjlig utgång av en misslyckad motoffensiv.

Kina skulle jubla om kriget slutar med förlust för väst, ett delat Ukraina, permanenta ryska trupper i östra Ukraina och ett politiskt splittrat Nato, påpekas det i artikeln. Det skulle vara en gåva till Kinas egna ambitioner. Och det skulle alltså också resultera i ett ”förödande nederlag för väst”, upprepar tidningens Robert Clark.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program