Förkrossande förlust väntar Ukraina, enligt Hersh

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Seymour Hersh. © Foto: Hossam el-Hamalawy (CC BY 2.0)

Ukraina står inför ett överväldigande nederlag i kriget mot Ryssland. Det skriver journalisten Seymour Hersh på sin Substack. USA har spenderat 175 miljarder dollar på ett krig som är omöjligt att vinna, påpekar han.

Det är den legendariska amerikanska journalisten Seymour Hersh som nu förutspår en gigantisk förlust för Ukraina i kriget mot Ryssland.

Alternativet är att förhandla fred.

”Amerika, under åren Biden varit i tjänst, har spenderat 175 miljarder dollar för att utkämpa ett krig som inte går att och inte kommer att vinnas. Det kan bara lösas genom diplomati — om rationalitet segrar i Kiev och Washington — eller annars genom det överväldigande nederlaget av den underbemannade, undertränade och dåligt utrustade ukrainska armén”, skriver Seymour Hersh på sin Substack fritt översatt.

De senaste veckorna har Hersh, förklarar han vidare i sin artikel, hört om flera ukrainska brigader som informerat sina överordnade om att de inte längre kommer delta i vad som vore en ”självmordsoffensiv” mot en bättre utbildad och bättre utrustad rysk militär.

Enligt Hersh är det inte bara den amerikanska presidenten Joe Bidens höga ålder och dennes svårigheter att hålla tal som hotar chansen att bli omvald i presidentvalet i höst, utan även Bidens ”långvariga oförmåga att se världen som den är”.

Han påpekar att Joe Biden inte har gjort några ansträngningar sedan den ryska invasionen av Ukraina i februari 2022 för att ordna ett personligt möte med Rysslands president Vladimir Putin. Enligt Hersh träffades Biden och Putin så sent som 2021.

Läs också:
Orbán: Bryssel och Washington förbereder för krig
”Vi är på väg mot krig”, varnar brittisk politiker

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program