Forbes skrev att vaccinen ändrar ditt DNA – sedan ändrade man rubrik

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

För ett par dagar sedan skrev den amerikanska affärstidningen Forbes en artikel som påstod att covidvaccinen förändrar ditt DNA, och att det är något bra. Men sedan ändrade man sig och påstod att vaccinen INTE ändrar ditt DNA.

Det var den 29 november som tidningen Forbes publicerade en artikel kallad ”Yes, The Vaccine Changes Your DNA. A Tiny Bit. That’s A Good Thing.”

Men ett sådant påstående bryter mot den rådande vaccindogmen.

Tidningen ändrade sedan sin rubrik till: ”Covid Vaccines Don’t Alter Your DNA – They Help Choose Cells To Strengthen Your Immune Response”.

Den ursprungliga rubriksättningen går att se på sajten Archive Today, som arkiverar hemsidor.

Den första rubriken ligger också kvar i artikelns URL-adress.

”En av anti-vaxxarnas vanligaste påståenden är att covid-19-vaccinet ’förändrar ditt DNA.’ Åh, så hemskt!”, inleder författaren Steven Salzberg kaxigt sin artikel.

Men vad menas med att kroppens DNA förändras?

Salzberg syftar på att immunförsvaret uppgraderas av vaccinet. Kroppen kommer ihåg spikproteinet genom minnesceller och är sedan ständigt på span efter viruset. Vaccinen måste ju förändra någonting i kroppen, vad är annars meningen med dem, är hans poäng.

Han skriver att DNA:t i dessa minnesceller, B-cellerna, ”skiljer sig lite från DNA:t i alla dina andra celler”.

Samtidigt påpekar han att vaccinen inte ändrar kroppens DNA på ett direkt sätt och inte heller invaderar cellkärnan. Vaccinet kvarstår inte i kroppen, förklarar han, men uppvisar kopior av spikeproteinet för kroppens immunsystem, som sedan minns detta.

”Och, det bör påpekas, att en liknande förändring av ditt DNA sker om du infekterats av själva covid-19-viruset”, skriver artikelförfattaren.

Så här förtydligar Steven Salzberg sig:

”Så tillbaka till vår ursprungliga fråga: förändrar covid-19-vaccinet ditt DNA? Inte direkt, nej. Men ja, tack vare ditt immunsystem förändras den totala blandningen av DNA i din kropp litegrann efter att du fått vaccin. Ditt DNA förändras också varje gång du återhämtar dig från en infektion, inklusive förkylning.”

Problemet är att spikproteinet, som vaccinen får kroppen att känna igen, är det som enkelt muterar hos viruset. Den vaccinerade personen får alltså ett kortvarigt och bristfälligt skydd, vilket nu visat sig i form av den stora mängd genombrottsinfektioner som sker. Men en person som tillfrisknat från sjukdomen har hanterat hela viruset, som har 29 protein. Därmed har en person som genomgått sjukdomen ett mer fullständigt skydd; även om spikproteinet muterar känner kroppen igen viruset och angriper det.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program