Farage efter Ukraina-uttalandet: Jag ber inte om ursäkt

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Nigel Farage tänker inte be om ursäkt för att ha ”berättat sanningen” om Ukrainakriget, skriver han i en artikel i brittiska The Telegraph.

Förra veckande sade den brittiska partiledaren Nigel Farage i en intervju med BBC att väst provocerat fram kriget i Ukraina.

Detta skapade ett ramaskri inom etablissemanget. Västerländska politiker påstår ju ideligen att kriget var ”oprovocerat”.

Men Farage tänker inte be om ursäkt, skriver han nu uttryckligen i The Telegraph.

”Skyll inte på mig för att berätta sanningen om Putins krig i Ukraina. Att möta fakta om tidigare misstag måste vara det första steget mot den fredliga framtid som vi alla vill se”, förklarar han bland annat i artikeln.

Samtidigt anklagar han västerländska politiker för att ha ”reducerat Libyen till en rökande ruin”.

Enligt Farage har han konsekvent varnat för faran med västs utrikespolitik.

I slutet av artikeln frågar han väljarna vem de skulle lita mest på när det gäller att forma framtidens brittiska utrikespolitik: Honom, som enligt egen utsago förutsåg ”de katastrofala krigen” och varnade för dem, eller etablissemangspartierna ”som hjälpte till att få dem att ske?”

Partiledaren har även publicerat ett filmklipp på sitt X-konto där han under ett kampanjtal visar upp en tidningsartikel från 2016, som enligt Farage anklagade Storbritanniens tidigare premiärminister och Londons förra borgmästare Boris Johnson för att skyllt konflikten i Ukraina på EU. (Läs mer om detta HÄR.)

– Kan ni se hyckleriet?, säger Nigel Farage i talet. Kan ni se vilket nonsens detta är?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program