EU-politiker kräver Ursula von der Leyens omedelbara avgång

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Europaparlamentarikern Cristian Terhes kräver att EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen avgår omedelbart och ovillkorligt. Detta sedan Europeiska åklagarmyndigheten (EPPO) inlett en utredning om uppköpet av covidvaccin.

Det är den rumänske EU-parlamentarikern Cristian Terhes som nu kräver att EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen avgår med omedelbar verkan.

Detta eftersom Europeiska åklagarmyndigheten inlett en utredning om hur upphandlingen av de så kallade covidvaccinen egentligen gick till.

Utredningen har triggats av ”sms som skickats mellan EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och läkemedelsföretaget Pfizers vd Albert Bourla”, kan man läsa i dagens Aftonbladet.

– Ursula von der Leyen måste omedelbart och ovillkorligt avgå från sin post som ordförande för EU-kommissionen, på grund av det faktum att hennes agerande för närvarande brottsutreds av den europeiska åklagarmyndigheten, säger Cristian Terhes i parlamentet och fortsätter:

– EPPO meddelade för några dagar sedan att man undersöker hur kontrakten mellan Europeiska kommissionen och vaccinproducenter undertecknades. Och det här är vad revisionsrätten precis uttalade i en rapport som släpptes för några dagar sedan, och jag citerar: ”Kommissionen har undertecknat, fram till november 2021, kontrakt till ett värde av 71 miljarder euro på uppdrag av medlemsstaterna för att köpa upp till 4,6 miljarder covid-19-vaccindoser.”

Terhes, känd för sitt outtröttliga motstånd mot försöken att tvinga på Europas folk covidtyranni och vaccintvång, är mycket kritisk till avtalen som slöts mellan EU och läkemedelsindustrin.

– Det betyder att hon köpte tio doser vaccin för varje EU-medborgare baserat på avtal som aldrig släpptes till allmänheten. Så här offentliggjordes avtalet som hon skrev med dessa läkemedelsföretag till allmänheten, hävdar han vidare och visar upp det censurerade avtalet.

Avtalet – alltså det som publicerats – består mest av en rad svarta linjer, visar han.

– Hur är detta möjligt i en europeisk union som ska vara transparent med hur människors pengar används? Så jag kräver, återigen, en omedelbar och ovillkorlig avgång.

Samtidigt fortsätter Ursula von der Leyen sitt arbete. Så här skriver hon på Twitter idag:

”Idag betalar vi ut 2 miljarder euro i makroekonomiskt stöd till Ukraina. Mer kommer följa i slutet av året. Vi står med Ukraina så länge det krävs.”

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program