EU kräver hårdare tag mot yttrandefriheten – för att ”skydda yttrandefriheten”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Vera Jourova. © Foto: CC-BY-4.0: © Europeiska Unionen 2019 – Källa: EP (CC BY 4.0)

Förtroendet för Twitter har minskat sedan Elon Musk tog över företaget. Det säger EU-toppen Vera Jourova till Euronews. Hon litar inte på att plattformen kommer följa EU:s strikta regler mot ”desinformation” och andra misshagliga åsikter som enligt EU hotar samhället. Och sker inte det, kommer EU införa sanktioner mot Twitter.

Det var under globalistmötet i Davos som Vera Jourova, vice president för EU-kommissionen i så kallade värderingar och öppenhet, krävde tydlig reglering av vad som får sägas på internet.

Yttrandefriheten måste inskränkas – för att skydda yttrandefriheten.

– Den vilda västerns tid är över, säger hon enligt Euronews om Twitter.

Personligen tror hon inte att Elon Musk är på samma linje som EU:s maktelit.

Samsyn fanns på Twitter innan Musks övertagande. Då hade man bland annat kontakt med ”sociologer” kopplade till plattformen, så att samhället kunde skyddas från påstått farliga uttryck.

Men nu är hon tveksam till om samma åsiktsjakt kommer fortsätta.

– Efter Musk tog över Twitter med sin ”yttrandefrihetsabsolutism”, ehm, vi är också yttrandefrihetens beskyddare, säger Vera Jourova till Euronews. Men samtidigt kan vi inte acceptera till exempel olagligt innehåll på internet och så vidare. Så vårt budskap är tydligt: ​​vi har reglerna, och de måste följas, annars kommer det bli sanktioner.

Enligt Euronews har EU nu tagit fram en rad nya lagar gällande internet, som bland annat ska ”skydda” människor från ”desinformation”.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program