EU-eliten utskälld i parlamentet – ”Har ni frågat om USA sprängde Nord Stream?”

EU:s hantering av terrorbombningen av Nord Stream är ”ett jävla skämt”, dundrade EU-politikern Mick Wallace i en debatt i parlamentet. Någon har ju uppenbarligen gjort det, och enligt journalisten Seymour Hersh är det USA som gjort det, sade Wallace.

Det var den irländska Europaparlamentarikern Mick Wallace som i parlamentet gick till angrepp mot EU-kommissionens högsta ledare.

Wallace framhävde Seymour Hershs avslöjande att USA bombade sönder gasledningen.

– Så sent som i september klargjorde EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen att det är av största vikt att utreda attacken mot Nord Stream och att en medveten störning av Europas energiförsörjning är oacceptabel och kommer framkalla starkast möjliga reaktion. Starkast möjliga reaktion, upprepade han.

– Den Pulitzervinnande journalisten Seymour Hersh, förmodligen den mest legendariska levande grävande journalisten, publicerade precis en detaljerad artikel som säger att USA med hjälp av Norge, på president Bidens order, sprängde sönder Nord Streams gasledningar.

Men har EU:s maktelit ens vågat ta upp frågan med USA?, undrar han.

– Seymour Hersh har en lång bakgrund av journalistisk integritet. Detta var en uppsåtlig terroristattack av kritisk europeisk energiinfrastruktur. Det var också miljöterrorism. Bryr sig ens EU? Vill ni veta vilka som gjorde det? Hersh säger att USA gjorde det. Har ni frågat dem? Har ni frågat dem om de gjorde det? Har vi blivit så underdåniga? Har EU blivit så underdånigt USA:s imperium att man inte ens kan fråga dem om de gjorde det?, dundrade han vidare.

– Detta är ett jävla skämt!