EU-makten korrupta hycklare, enligt polsk politiker

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

EU är en samling korrupta hycklare som inte borde läxa upp någon annan om vad som är rätt eller fel. Det menar den polska Europaparlamentarikern Dominik Tarczyński i ett tal i Europaparlamentet på onsdagen.

Det är den polska Europaparlamentarikern Dominik Tarczyński som nu går till angrepp mot den vänsterideologiska makteliten i EU.

Under ett tal i parlamentet lyfte han bland annat fram ”Qatargate”, som innefattar hundratals läckta dokument som avslöjar korruption inom EU.

– Kära ordförande, kära vänstern, kära anhängare av den så kallade rättsstatsprincipen, det har gått 365 dagar sedan Qatargate exploderade. Och vad har ni gjort? Ingenting. Vad har ni gjort med vaccinationsskandalen i Europeiska kommissionen? Ingenting.

Enligt politikern är rättsstatsprincipen egentligen bara snack.

– Åh, förlåt, ni har gjort mycket. Ni har attackerat den polska regeringen i åtta år. I åtta år försökte ni läxa upp oss, dundrade han vidare. Ni försökte läxa upp oss om rättsstatsprincipens regler. Regler om vad? Regler för korruption! Det är vad det är.

– Det var ert folk som blev arresterade. Ni försöker läxa upp Trump, herr Bolsonaro, herr Milei (Argentinas nya president, vår anm), ni försöker läxa upp hela världen – den konservativa världen – om rättsstatsprincipen, och ert folk arresteras för korruption!

”Var som Polen”, skriver Dominik Tarczyński i sitt inlägg p X.

– Ni har ingen rätt att läxa upp oss. Ni har ingen rätt att säga åt oss vad demokrati är. Ni har ingen rätt att berätta för mig vad rättsstatsprincipen är. Det är därför jag lovar att vi kommer att slåss mot er vänsterideologi fram till den slutliga segern. Så hjälp mig Gud!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program