Epstein träffade CIA-chefen och andra höjdare

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Jeffrey Epstein. Foto: Palm Beach County Sheriff's Department/Public domain

Den dömde sexförbrytaren Jeffery Epstein hade ett större och mer prominent kontaktnät än vad som tidigare varit känt, rapporterar Wall Street Journal.

Vem var egentligen pedofilmiljardären Jeffery Epstein, som troligen mördades 2019? Tydligen någon med kontakter som få andra. Och hans kontaktnät var större än tidigare framkommit. Det visar nya dokument, som hans privata kalender, som Wall Street Journal kommit över.

”Kretsen av människor som umgicks med Jeffrey Epstein år efter att han var en dömd sexförbrytare är bredare än vad som tidigare rapporterats, enligt en mängd dokument som inkluderar hans scheman”, skriver tidningen.

Enligt WSJ hade Epstein tre planerade möten med CIA-chefen William Burns 2014, när Burns var biträdande utrikesminister under president Barack Obama, visar dokumenten. De båda ska först ha träffats i Washington och sedan i Epsteins radhus på Manhattan.

– Burns minns att han introducerades av en gemensam vän i Washington, DC, och sedan träffade honom en gång kort i New York City, för ungefär ett decennium sedan när han förberedde sig för att lämna statlig tjänst, säger CIA:s taleskvinna Tammy Kupperman Thorp till Fox News Digital.

Enligt Kupperman Thorp ska William Burns inte ha vetat något om Epstein, förutom att han var en expert inom finanssektorn och erbjöd råd gällande att övergå till privat sektor.

”Dessa framstående personer har inte anklagats för något fel, och har alla hävdat att deras kontakter med Epstein var rent professionella eller sociala”, påpekar New York Post.

Namnen som anges ska inte ha funnits i Epsteins ”svarta bok” med kontakter eller i de reseloggar som visar vem som reste med hans privatjet, förklarar NYP. Det framkommer inte heller vilket syfte varje möte hade, eller om alla verkligen ägde rum.

Enligt dokumenten ska den kända författaren och professorn Noam Chomsky ha varit bokad för att flyga med Epstein och äta middag i hans hem på Manhattan 2015.

”Chomsky säger att han diskuterade politik och akademi i sina möten med Epstein. Epstein donerade minst 850.000 dollar mellan 2002 och 2017 till Massachusetts Institute of Technology, där Chomsky undervisade i årtionden”, uppger Business Insider.

Vidare ska Kathryn Ruemmler ha träffat Epstein dussintals gånger efter sitt jobb som Vita husets rådgivare under Obama och innan hon fick ett toppjobb som advokat på Goldman Sachs.

– Jag ångrar att jag någonsin kände Jeffrey Epstein, säger Ruemmler enligt WSJ.

Andra som Epstein uppges ha träffat är bland andra Ariane de Rothschild, vd för den schweiziska privata banken Edmond de Rothschild Group, filmregissören Woody Allen och Israels tidigare premiärminister Ehud Barak, skriver Times of Israel.

De flesta av de namngivna personerna säger att de träffade Jeffrey Epstein på grund av hans rikedom och stora kontaktnät.

”Dokumenten uppges visa att sexualförbrytaren höll möten med en framtida CIA-chef, en Obama-medhjälpare och en Rothschild-bankir… WSJ säger att dokumenten tyder på att Epstein kände sina gäster väl”, skriver RT.

Avslöjandet har skapat stor uppmärksamhet i sociala medier.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program