En dold världsregering – globalisterna sätter agendan: Så fungerar deras maktimperium

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

The Great Reset, eller The Great Transition som globalisterna nu börjat prata om i stället, är den totala omvälvningen av samhället. Deras mål är att stöpa om världen och kontrollera befolkningen digitalt. Det handlar om allt från mat och vatten till vaccin och internet. Omfattningen är ”väldigt bred och djup”, säger entreprenören Hans Erixon i ett nytt intressant avsnitt av Fjärde Statsmakten. World Economic Forum är ett sofistikerat försök som ner på detaljnivå försöker genomföra en sorts världsrevolution. Globalisternas samhällsomstörtning påverkar ”precis allt” i samhället, enligt Erixon. Och man har knutit till sig världens mäktigaste företag, internationella organisationer och politiker.
– Man vill ha en ny världsordning, säger Hans Erixon i Swebbtv.

Vad är The Great Reset, som Swebbtv Nyheter skrivit många artiklar om? Det är ett försök att förvandla hela samhället och hur det fungerar.

Egentligen är namnet The Great Transition en mer korrekt benämning. Detta eftersom det inte handlar om att återställa världen, utan om att skapa ett nytt samhälle, en övergång.

Och det är också så som World Economic Forum förändrat språkbruket.

Begreppet The Greset Reset är förknippat med WEF-grundaren Klaus Schwabs bok ”Covid-19: The Great Reset” från 2020, där han förespråkar att den så kallade pandemin skulle användas för att genomföra den stora återställningen.

Men det gick kanske inte så bra som man hade önskat. ”Vaccinen”, som skulle leda till digitala pass, var till exempel så pass dåliga att de inte stoppade smittspridning. De klappade ihop rätt fort, även om själva applikationen nu är en realitet – den infördes under covid. Samtidigt planerar nu WHO införa ett globalt vaccinationspass. Enligt Erixon ska WHO:s globala vaccinpass innehålla alla sorters vaccinationer, inte bara covid.

– Man vill ha en ny världsordning som ska vara fjärmat från covid-19, säger Hans Erixon i Swebbtv. Därför pratar man mer och mer om The Great Transition.

– Under 2022 har han (Klaus Schwab) bara pratat om The Great Transition. Det är övergången till något nytt helt enkelt.

Vad The Great Reset, eller The Great Transition, är finns noga beskrivet på World Economic Forums hemsida. Förändringen är ingen hemlighet, och den genomsyrar hela samhället.

– Det beskriver hur övergången till den nya ordningen ska se ut. Det rör sig om alltifrån hur vi hanterar vår mat, vatten, hälsa, vaccination, säkerhet, demokratiska rättigheter. Allt. Nya regler för internet, transportkedjor, precis allt! Omfattningen är väldigt bred och väldigt djup.

För detta ska kunna genomföras finns det en punkt som är central: den digitala styrningen.

– De vill bland annat att vi ska styras via våra mobiltelefoner. Det digitala området är en plattform för alla andra saker som de vill förändra. Så den måste realiseras först för att man ska kunna bygga vidare på de andra områdena.

Och detta är inte bara idéer. Det är projekt som planeras och genomförs.

– Det är det som skiljer World Economic Forum från andra globalistiska tankesmedjor, som Trilaterala gruppen. World Economic Forum har ett djup ända ner på detaljnivå, som hur den digitala plånboken och identiteten ska fungera. De bedriver en väldigt omfattande verksamhet.

För att genomföra sina idéer har man också knutit till sig världens mäktigaste företag – och politiker. World Economic Forums plan är att utgöra bryggan mellan företag och stater. Samhällsomstörtningen ska genomföras med hjälp av en samverkan mellan just den privata sektorn och den publika sektorn, som politiken. Detta är centralt, och det är därför som kritiker jämför WEF med ”fascism”, eftersom fascism är just samverkan mellan stat och företag.

– Det är det som hela World Economic Forums idé bygger på, fortsätter Hans Erixon i Swebbtv. Du hittar Ikea, Vattenfall, Volvo, ABB. Du hittar ett flertal svenska företag. Du hittar också de allra största företagen i hela världen, till exempel Vanguard, BlackRock och State Street. De står för 95 procent av allt ägande av företag i västvärlden. BlackRock är oerhört mäktiga.

BlackRocks vd Larry Fink är ”väldigt aktiv” i World Economic Forum och bland annat sitter i deras styrelse, förklarar Erixon.

World Economic Forums inflytande bland makthavare i världen avslöjar sig till exempel i hur deras språkbruk sprider sig inom företag och politik.

– World Economic Forums språk har fortplantat sig i företagspresentationer, konceptbeskrivningar. Överallt har det här språket fortplantat sig in. Ett exempel är ordet ”stakeholder”. På nolltid har det etablerat sig. Det är ett typexempel på hur de åker ner till de här mötena i Davos och får influenser av WEF.

Med ”multi-stakeholder concept” menar World Econmoic Forum just att regeringar, företag och civilsamhället globalt ska arbeta ihop och tillsammans möta ”de stora frågorna i världen”. En av dessa frågor är ”energiomställningen”. Förutom företag använder World Economic Forum även FN, IMF och andra internationella organisationer för att distribuera sina idéer.

World Economic Forum har alltså lyckats knyta till sig världens största företag, internationella organisationer – och politiker. Som sedan träffas i Davos varje år.

Allt har smällt samman i en och samma grupp och agenda. Deras makt är enorm, men relativt få vanliga människor känner till vad som verkligen pågår. Politik som nationella makthavare genomför kan egentligen ha sitt ursprung i World Economic Forums idéer.

WEF förnekar att man önskar ha en världsregering. Men det är ju vad det liknar.

– Det finns ingen demokratisk process i det här, säger Hans Erixon. Det smusslas hela tiden i det dolda hur man verkar inom World Economic Forum.

– I World Economic Forums åtgärdsplan ligger ju just att förändra regelverk och lagar i länder för att det här ska kunna vara lagligt och passa in. Vi ser ju redan grundlagsförändringar som gått igenom i Sverige som ligger helt i linjen med olika saker.

Se det mycket intressanta programmet:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program