Elsa Widding lämnar SD: ”Gränsen har passerats”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Elsa Widding lämnar Sverigedemokraterna. Det uppger hon i ett klipp. Hon anser att hon inte fått stöd av partiet efter påhopp från media och regeringen. Widding sitter kvar i riksdagen som politisk vilde och kommer bland annat driva en diskussion om WHO:s planer på att utöka sin makt över världens länder.

Elsa Widding väljer nu att lämna Sverigedemokraterna. Gränsen är passerad, förklarar hon.

Bakgrunden är den hets som hon utsatts för av media och regeringsmedlemmar, sedan hon deltagit på en vaccinkonferens i Norge.

”Widding visar prov på ett kunskapsförakt som inte anstår en riksdagsledamot. Det är allvarligt att ge stöd till konspirationsteorier om klimat, vaccin och förintelsen. Hon måste nu visa att hon står upp för vetenskap”, skrev utbildningsminister Mats Persson (L) på Twitter den 18 april.

Det har även påståtts att Widding ”förnekar kunskap”.

– Sverigedemokraterna stöttar regeringen genom Tidöavtalet men jag hade förväntat mig att mitt parti tog avstånd mot dessa avskyvärda påhopp som Liberalernas främsta företrädare gör sig skyldiga till. De anklagar mig för att stödja dem som förnekar eller förringar ett fruktansvärt folkmord på sex miljoner judar. I lagens mening är detta att likställa vid grovt förtal, säger nu Elsa Widding på måndagen och fortsätter:

– Trots detta förtal väljer Sverigedemokraterna att inte kommentera frågan i media. Men tystnaden talar sitt tydliga språk. En gräns har nu passerats även här.

Widding kommer därför lämna partiet, men sitta kvar i riksdagen som politisk vilde och fortsätta driva sina hjärtefrågor.

Avhoppet från SD sker drygt ett halvår efter hon valdes in i riksdagen i höstas.

– Jag har därför bestämt mig för att lämna partiet, säger Elsa Widding. Jag upplever däremot att jag har ett starkt stöd hos väljarna och inte minst från alla dem som har personkryssat mig. Så länge jag kan göra nytta i riksdagen, kommer jag att sitta kvar med ambition att fokusera på tre viktiga frågor: 1) Bidra till en mer nyanserad klimatpolitik. 2) Bidra till att öka förståelsen för vindkraftens miljökonsekvenser och ineffektivitet. 3) Bidra till att riksdagen diskuterar konsekvenserna för Sveriges suveränitet av WHO:s planer på att utöka sitt mandat.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program