Elsa Widding KU-anmäler toppliberaler: ”Det får finnas en gräns”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Riksdagsledamoten Elsa Widding har anmält statsråden Mats Persson och Johan Pehrson till Konstitutionsutskottet. Widding vill att KU granskar deras ”osanna och direkt kränkande uttalanden i media”, skriver hon i sin anmälan.
– Det som de anklagar mig för är precis en spegelbild av vad de själva gör sig skyldiga till, säger hon till Swebbtv Nyheter.

Den tidigare SD-riksdagsledamoten Elsa Widding väljer nu att KU-anmäla utbildningsminister Mats Persson (L) och arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson (L). Detta med anledning av det mediedrev och de uttalanden som gjordes efter att Widding besökt en kunskapskonferens i Norge om ”vaccinet”.

Twitter skrev Mats Persson:

”Widding visar prov på ett kunskapsförakt som inte anstår en riksdagsledamot. Det är allvarligt att ge stöd åt konspirationsteorier om klimat, vaccin och förintelsen. Hon måste nu visa att hon står upp för vetenskap.”

Så här sade till exempel L-partiledaren Johan Pehrson i SVT Aktuellt:

”Det är helt korrekt att Mats Person beskriver det här som faktaförnekelse. Där är lite sorgligt att se faktiskt. Det är inte riktigt värdigt. Att man säger att det inte finns någon klimatförändring tycker vi är väldigt konstigt. Elsa Widding är ju en person som bär hela det här komplexet av konspirationsteorier.”

– Det får finnas en gräns för hur många falska påståenden man får sprida, säger Widding till Swebbtv Nyheter. Och just i det här fallet har det fått ganska allvarliga konsekvenser i form av dödshot och annat.

– Det kränker hela riksdagen och demokratin på det sätt som man agerar. Det är helt utan sans och balans. Jag tycker att det som de anklagar mig för är precis en spegelbild av vad de själva gör sig skyldiga till. Enorm faktaresistens. Det är verkligen gripet ur luften. Jag tycker det är på sin plats att KU granskar det här och att de får förklara var de fått sina uppgifter ifrån.

Widding berättar också för Swebbtv Nyheter att hon fått påtryckning att dra tillbaka KU-anmälan.

– Vilket jag inte kommer göra, säger hon och påpekar att om det nu kommer fler mediedrev mot henne så får det bli så.

Hon har också fått höra att anmälan inte ens kommer tas upp.

– Nu ligger den där den ligger. Jag kan inte ha någon synpunkt på om den inte tas upp. Det får Konstitutionsutskottet bedöma. För mig känns det bra att ha gjort dessa påpekanden.

Elsa Widdings KU-anmälan går att läsa i sin helhet HÄR.

Se hela intervjun med Elsa Widding:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program