Elon Musk varnar för en världsregering: Ingen bra idé

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Elon Musk. © Foto: ZACK/MCOM (Ministério Das Comunicações) (CC BY 2.0)

Elon Musk deltog på årets ”World Government Summit” – ”Världsregeringens toppmöte” – i Dubai – med budskapet att världen inte bör ha en världsregering.

Årets upplaga av ”World Government Summit” äger rum mellan den 13-15 februari.

Först ut att tala på tredje och sista dagen var Twitters ägare Elon Musk. Hans budskap var kanske inte vad alla övriga deltagare ville höra.

Han varnar nämligen för att ha en värld med för mäktig och ensidig globalism.

– Jag vet att det här kallas ”Världsregeringens toppmöte”, men jag tror vi behöver vara lite bekymrade för att bli för mycket av en enda världsregering, sade han.

– Vi bör undvika att skapa en riskabel civilisation genom att ha – detta kommer låta lite konstigt – för mycket samarbete mellan regeringar.

Sedan dök han ner i historia.

– Om man ser till civilisationers historia så har civilisationer rest sig och fallit, men det har inte inneburit att hela mänskligheten gått under. Detta eftersom civilisationerna varit separerade genom stora avstånd. Som när Rom föll, då reste sig islam. Man hade ett framgångsrikt kalifat medan Rom förföll, vilket resulterade i ett bevarande av kunskap och vetenskapliga framsteg.

– Så jag tror vi bör vara lite försiktiga med att vara en enda civilisation, för då kanske allt kollapsar. Jag föreslår såklart inte krig. Men att man kanske inte heller ska samarbeta för mycket. Det vi vill ha är civilisatorisk mångfald. Om det går fel på ett ställe, behöver inte allt falla ihop.

– Mänskligheten behöver fortsätta gå framåt.

På Twitter hyllas hans budskap.

”Det är därför jag respekterar Elon Musk så mycket. Han har modet att säga vad han än tänker och har kunskapen att backa upp det”, skriver en person.

Se hela talet HÄR.

Se klipp HÄR.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program