Elon Musk köper Twitter för 44 miljarder dollar

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Elon Musk. © Foto: Steve Jurvetson (CC BY 2.0)

Teslagrundaren Elon Musk köper mikrobloggen Twitter för 44 miljarder dollar. Det bekräftar företaget vid 21-tiden på måndagskvällen svensk tid.

Det är i ett pressmeddelande som Twitter nu meddelar att mångmiljardären Elon Musk köper hela företaget för 54,20 dollar per aktie, kontant, vilket innebär ett totalt värde på cirka 44 miljarder dollar, eller cirka 415 miljarder kronor.

Musk har tidigare hävdat att hans syfte är att återställa yttrandefriheten på Twitter, som de senaste åren blivit ökänt för sin intolerans mot alternativa och konservativa röster.

– Det fria ordet är grunden för en fungerande demokrati, och Twitter är det digital torg där frågor avgörande för mänsklighetens framtid diskuteras, säger han i ett uttalande idag.

– Jag vill också göra Twitter bättre än någonsin genom att förbättra produkten med nya funktioner, göra algoritmerna till öppen källkod för att öka förtroendet, besegra spambotar och autentisera alla människor. Twitter har en enorm potential.

Transaktionen ska ha godkänts enhälligt av Twitters styrelse.

Affären innebär också att Twitter bli ett privatägt företag, och alltså lämnar börsen.

– Den föreslagna transaktionen kommer ge en betydande kontantpremie, och vi tror att det är den bästa vägen framåt för Twitters aktieägare, säger Twitters styrelseordförande Bret Taylor.

Texten uppdateras.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program