Elon Musk i ett inlägg inför Davosmötet: ”Sataniskt”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Elon Musk. © Foto: Steve Jurvetson (CC BY 2.0)

Är klimatglobalisternas försök att stöpa om världens ekonomiska system ”sataniskt”? Det verkar Elon Musk tycka. Han säger att ”S”:et i ”ESG” står för just det. Sataniskt.

Idag börjar World Ecnomic Forums årsmöte i Davos, som Swebbtv kommer följa.

Mötet inleds med en öppningsceremoni kallad ”Crystal Awards Ceremony 2023” på måndagskvällen där bland andra Klaus Schwabs fru Hilde Schwab och den amerikanska skådespelaren Idris Elba medverkar.

Fyra pristagare ska hedras för sitt arbeta med bland annat ”klimatförändringar”.

Men i sociala medier flödar kritiken. World Economic Forum är ständigt ett hett ämne på Twitter.

World Economic Forum har stängt av kommentarsfunktionen på sitt eget konto. Deras inlägg kan ha tiotusentals, ibland hundratusentals visningar, men inga kommentarer.

Twitters ägare Elon Musk verkar inte vara något större fan av WEF.

I ett inlägg den 1 januari skrev han om WEF-grundaren Klaus Schwab:

”Inte säker, men efter att ha sett några av hans föredrag online, skulle han inte vara ett självklart val att spela protagonisten i en film”.

Nu har Musk skrivit ytterligare ett inlägg rörande organisationen.

En annan person, en författare kritisk till WEF, skriver på Twitter:

”WEF säger att dess förmögenhet förvaltas av en intern investeringskommitté som strävar efter att införliva ’miljö-, sociala och styrningskriterier (ESG) i sin investeringsstrategi för att hantera stiftelsens långsiktiga strategiska reserver’.”

ESG (Environmental, Social and Governance) är det allomfattande så kallade hållbarhetsmåttet – globalisternas nya marxismliknande ekonomiska system – där företag och stater bland annat ska ta ett ”socialt ansvar” i sin verksamhet. Vinster ska inte längre vara det viktiga, utan planetens bästa. Men konsekvenserna kan bli stora. Ju högre ESG något har, ju högre ”hållbarhet” anses det ha. Sri Lanka hade ett av världens högsta ESG-betyg, och kollapsade. Ett annat ord för detta är ”intressentkapitalism”, eller ”stakeholder capitalism” som World Economic Forum hela tiden pratar om. I globalisternas utopiska ekonomiska system är alla ”intressenter”, inte minst klimatet och planeten. Påstås det alltså. Enligt kritikerna handlar det egentligen om en ny sorts kommunism, eller neofeodalism – som tar pengar från vanliga människor och ger till rika.

Så här skriver Elon Musk som svar på författarens inlägg:

”S:et i ESG står för sataniskt”.

I ett annat tidigare inlägg på Twitter, från december 2022, har Elon Musk förnekat att han själv någonsin var en del av WEF:s ”Young Global Leaders”-program. Han blev inbjuden för länge sedan, bekräftar han, men tackade nej.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program