Det inbördeskrigsliknande våldet fortsätter i Frankrike

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Envato Elements ©

Ytterligare en massarrestering har genomförts till följd av det våldsamma migrantuppror som som drabbat flera franska städer, enligt The Guardian. En dödsskjutning av en 17-årig algerier har använts som skäl för i huvudsak olika migrantgrupper i Frankrike att inledda våldsamheterna.

Under fyra nätter har migrantergrupperna eldat upp mängder med bilar, plundrat butiker och stora köpcentrum, samt eldat upp privata och offentliga byggnader. Fransk polis har också blivit beskjutna där tre poliser blev allvarligt sårade, detta enligt Le Parisien. Massarresteringarna som har genomförts ledde till att ytterligare 500 av upprorsmännen gripits.

På sociala medier har det talats om att våldsamheterna är att likställa med inbördeskrigsliknande scener. Många menar att det här också kan drabba Sverige och flera pekar också ut korankravallerna som drabbat Sverige. Det är i huvudsak olika invandrargrupper som syns på bilderna och filmerna som sprids från våldsamheterna.

Två franska polisfack menar att den franska polisen ska vara i krig mot ohyra, något som fått kulturmarxistiska franska politiker att kritisera den franska polisen för strukturella problem, detta enligt Omni.

Den nationellt sinnade politikern likt Eric Zemmour har sagt att de våldsamheter som drabbat flera franska städer är början på ett inbördeskrig. Marine Le Pen som leder det nationalistiska partiet Rassemblement National kräver att presidenten samlar alla partierna i kongressen för överläggningar, Le Pen menar också de som inte står upp för den franska konstitutionen av rädsla för upploppen förvärrar upploppen genom att inte agera hårt mot dem.

Hur länge de inbördeskrigsliknande scenerna kommer att fortsätta spela ut sig i Frankrike återstår att se.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program