DeSantis: Davos-eliten ser oss som ”livegna” – de förstör västvärlden

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Ron DeSantis. © Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

Under ett tal förra veckan gick Floridas guvernör Ron DeSantis till angrepp mot World Economic Forums årliga möte i Davos, som pågår fram till på fredag. Han sade bland annat att dessa ”eliter” ser andra människor som ”livegna”. Det är en förkastlig syn som måste bekämpas. Dessa självpåtagna världsförbättrare ”försvagar” västvärlden, påpekade han.

Floridas guvernör Ron DeSantis lär inte delta i veckans World Economic Forums ”elitmöte” i Davos. Han menar i stället att dessa så kallade eliter sabbar västvärlden.

– De arrangerar det här i Davos nästa vecka, alla dessa eliter åker in, World Economic Forum. I grund och botten är deras vision att de ska driva allt och att alla andra ska vara livegna, tjänare. De säger att de ger sig på energi, ESG, och alla dessa andra saker. Bidenadministrationen vill ta bort gasspisar. Skojar ni? Vi behöver gasspisar. Föreställ er hur många människor som inte har ström när en orkan kommer och som inte kan sätta på spisen.

Förra året klargjorde Ron DeSantis att World Economic Forums idéer ”dör vid ankomst” till hans delstat i Florida.

Detta upprepade han igen.

– Vi kan inte gå den här vägen, men det är precis vad de vill göra. Det försvagar verkligen det västerländska samhället och västerländska värderingar. I grund och botten handlar det om det kinesiska kommunistpartiet. De människorna finns där, dessa ”eliter”. Xi (Kinas president) är en marionett bakom ridån på mycket av det här.

– Som jag sagt. I Florida är den typen av saker som kommer från Davos, den politiken, död redan när den anländer till Florida.

Se från cirka 42 minuter:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program