Den ”regelbaserade ordningen” en bluff – Gazaslakten ett tydligt exempel

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Den så kallade ”regelbaserade världsordningen” är egentligen inga bestämda regler utan godtyckligt munväder som inte minst syftar till att tjäna västoligarkernas intressen. Det förklarar Lars Bern i Swebbtvs senaste Omvärldsanalys. Och det som pågår i Gaza är ett bra exempel på västvärldens hyckleri.
– De följer inga regler. De bryr sig inte ett dugg om regler, säger Lars bern.

Vad är egentligen den ”regelbaserade världsordningen” – som västerländska och svenska politiker hela tiden tjatar om – för något?

Det låter ju bra. Men egentligen handlar det om en nyckfyll oordning.

Det handlar om vad som för tillfället passar oligarkerna i väst, förklarar Lars Bern i Swebbtvs Omvärldsanalys.

– Vilka då regler? De reglerna bestäms ju från tillfälle till tillfälle. Det som passar oligarkin bäst. Vi har ju inga fasta regler, säger Lars Bern.

Enligt Bern är det som pågår i Gaza ett exempel på detta.

Hittills har 23.500 människor dödats i Gaza, varav drygt 10.000 är barn. 60.000 har skadats. Och väst stoppar inte det. USA skickar vapen till Israel och bombar huthierna i Jemen för att dessa gett sig på Israel-kopplade fartyg i Röda havet i ett försök att få slut på de israeliska bombningarna av Gaza. I stället är det Sydafrika, uppbackat av en rad icke-västerländska stater, som försöker stoppa Israel genom ett folkmordsåtal vid ICJ.

– Det som amerikanerna och israelerna håller på med i Gaza följer väl inga regler? Va?, fortsätter Lars Bern i Swebbtv. Man skjuter ihjäl en massa människor. Det finns belagt hur israeliska soldater skjuter ner oskyldiga kvinnor mitt på gatan som inte ens är beväpnade.

– De följer inga regler. De bryr sig inte ett dugg om regler.

Lars Bern tror inte kommer ICJ kommer ”våga” gå emot Israel fullt ut.

Fallet i ICJ handlar dock inte om att fastslå om det pågår ett folkmord – det kommer troligen ta flera år – utan att bedöma om åtalet är tillräckligt för att få Israel att sluta.

Israel har nämligen förbundit sig till Folkmordskonventionen.

Det är inte Ryssland som är isolerat i världen, utan Israel och USA, påpekar Lars Bern.

– Vi ser att västländerna i Europa vågar ju inte ställa upp bakom det här, fortsätter han. De duckar i buskaget. De europeiska länderna vågar inte blanda sig i det här. Utan här står USA och Israel mot resten av världen.

Se hela:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program