Den mordhotande invandraren – SVT:s tidigare ”demokratiambassadör”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Envato Elements ©

Den invandrare som mordhotade Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand, har avslöjats av Avmaskerat att vara en av SVT:s ”demokratiambassadörer” under valet 2018.

Mordhotet mot Kasselstrand som framfördes av en invandrare på Arlanda flygplats efter partiets torgmöte den 12 mars har visat sig vara Belal Safi, något som Avmaskerat som granskar den utbredda våldsbejakande extremismen avslöjat. Safi var ”demokratiambassadör” under valet 2018.

Safis uppdrag som ambassadör under 2018 var att få fler att ta sig till valurnorna och rösta i det mångkulturella Malmö. På sociala medier har många uttryckt sin avsky för Safis agerande och berömt Kasselstrand för att stått upp mot den demokratihatande invandraren. Det är inte enda gången Safi varit med i SVT. Året efter valet 2019 fick Safi uttala sig om Blekingetrafikens nya app.

Det är inte första gången som Public Service har samarbete med tveksamma personligheter. Särskilt Sveriges Radio har tidigare fått omfattande kritik för sitt arbete att lyfta fram invandrarkriminell rapmusik och kriminella personligheter.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program