Danmark: Väst måste stå med Ukraina ”till det bittra slutet”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Danmarks statsminister Mette Frederiksen. © Foto: Thomas Dahlstrøm Nielsen (CC BY-SA 4.0)

Danmarks premiärminister Mette Frederiksen varnar nu för krigströtthet i västvärlden när det gäller konflikten i Ukraina. Det får inte hända, enligt Frederiksen. Det är viktigt att västmakterna är med till det ”bittra slutet”, sade hon på måndagen, rapporterar Deutsche Welle. Samtidigt uppmanade hon västmakterna att öka takten i sitt militära stöd till Ukraina, ”för tiden är inte på vår sida”.

Det var under Natos parlamentariska församling i Köpenhamn på måndagen som Danmarks premiärminister Mette Frederiksen vädjade till krigsalliansens medlemmar att inte vika sig för ”krigströtthet” i fråga om Ukraina.

Kriget står nämligen mellan ”gott mot ont”, hävdade premiärministern, som också förklarade att Rysslands invasion utgör ett ”hot mot de idéer som vår allians bygger på”.

– Vi måste vara med Ukraina till det bittra slutet. Ingen av oss i Europa eller USA kan hävda krigströtthet medan Ukraina fortsätter sin outtröttliga kamp. Låt oss besluta att krigströtthet inte kommer att äga rum i vår transatlantiska gemenskap, sade Frederiksen.

Samtidigt vill hon ”utvidga och fördjupa” koalitionen av länder som skickar stridsflyg till Ukraina.

– Vi måste fördjupa koalitionen och öka takten, för tiden är inte på vår sida.

Se:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program