”Covidpatienter” vårdas egentligen för annat

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Foto: Swebbtv arkiv

Media skriver nu att covidspridningen i Norrbotten är den ”värsta någonsin” och att det ”aldrig varit så många” som vårdas med covid-19. Läser man hela texten framgår det dock att de som vårdas egentligen är inlagda för annat.

Det är SVT Nyheter Norrbotten som dundrar ut nyheten att Norrbotten nu har den ”värsta covidspridningen någonsin”. Detta alltså efter mass-”vaccineringen” av svenskar.

I måndags vårdades 61 patienter på sjukhus runt om i länet.

”61 vårdas med covid-19 i norr: ’Aldrig varit så många'”, skriver Omni om detta.

Enligt länets smittskyddsläkare Anders Nystedt måste man gå tillbaka till den 19 november 2020 för att komma i närheten av dagens siffror, förklarar han i SVT. Då låg 57 patienter på sjukhus.

Saken är bara den att de som vårdas ligger inne för annat.

”Majoriteten av de 61 patienterna vårdas för andra åkommor, men är också smittade med covid-19”, kan man läsa längre ner på Omni.

Att de vårdade egentligen är inlagda för annat framgår först längre ner även i SVT:s text. I realiteten blir folk sällan särskilt sjuka av covid, kan man också läsa.

– Patienterna inom slutenvården ligger inne med och inte på grund av covid-19. De kommer till sjukhus med hjärtinfarkt, benbrott eller någonting annat och visar tecken på förkylning. När vi tar prover visar det sig att många har covid-19, säger Anders Nystedt till SVT Norrbotten.

”Rubriken får oss att tro att det behövs sjukhusvård för covid”, påpekar en användare på X om Omnis rubrik.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program