CNN: ”Ryssland rikare än någonsin”

DU BIDRAR ENKLAST GENOM ATT KLICKA HÄR:

Donate

Donera till Swebbtv - tillsammans formar vi Sverige

Moskva. © Foto: Uwe Brodrecht (CC BY-SA 2.0)

Efter Ukrainakriget har nu Ryssland blivit rikare än någonsin, rapporterar CNN. Man har gått runt västmakternas sanktioner genom att sälja sin råolja till Indien.

Västvärldens härskarklass skulle sänka Ryssland med sina omfattande sanktioner mot landet. Men det verkar inte gå så bra.

Kreml ”har aldrig varit rikare”, konstaterar CNN i en ny artikel.

”Ryssland går in i sitt tredje år av krig i Ukraina med en oöverträffad mängd kontanter i statskassan”, förklarar nyhetskanalen vidare.

Statskassan har förstärkts av en rekordförsäljning av råolja på 37 miljarder dollar till Indien 2023.

En del av råoljan, efter att den raffinerats av Indien, gick sedan på export till USA som oljeprodukter till ett värde av mer än en miljard dollar, enligt CNN.

Indien uppges ha ökat sina inköp av rysk råolja med 13 gånger jämfört med innan Ukrainakriget. Man har alltså ersatt västerländska köpare, som hindras av sanktionerna mot Ryssland.

”Ryssland är rikare än någonsin tidigare”, sägs det i ett CNN-inslag.

CNN framhäver i sin artikel att Indien är en ”strategisk partner” till USA.

”Förutom tänkesättet att en amerikansk partner måste lyda Washington, är hänvisningen till ’laglig’ och ’olaglig’ handel en terminologi som enbart baseras på amerikanska ensidiga sanktioner. – Indien är ett självständigt land, Washingtons anpassning till multipolaritet kommer vara smärtsam”, skriver professor Glenn Diesen på X i en kommentar till artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

  • - Håll dig uppdaterad med vad som händer hos Swebbtv
  • - Få inbjudningar till våra event, konferenser och live-sändningar
  • - Var först med att ta del av våra program